mar. oct. 22nd, 2024

Însoțit de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie, în duminica a XVIII-a după Rusalii, în ziua de 22 septembrie 2024, la Catedrala din Târgoviște.

Înaltul Ierarh a hirotonit, în cadrul sfintei slujbe, întru diacon, pe seama Parohiei Nucet, Protoieria Târgoviște Sud, pe tânărul Valentin Ioniță, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității ” Valahia” din Târgoviște, licență și master.

În cuvântul său, Părintele Mitropolit Nifon a aprofundat sensul teologic al pericopei evanghelice a zilei-Pescuirea minunată- ca prefigurare a misiunii Bisericii în lume de a propovădui cuvântul plin de iubire și mereu înnoitor al Mântuitorului Hristos, Cel care ne cheamă pentru a deveni următorii Săi și vestitori ai milostivirii dumnezeiești contemporanilor noștri. Cu Dumnezeu totul devine posibil, oricât de întunecată ar fi noaptea provocărilor vieții, iar cu ajutorul Lui, atunci când ne punem cu smerenie în slujba Sa, biruim toate încercările și devenim misionari ai iubirii Sale, apostoli ai Evangheliei și cei care contribuim decisiv la zidirea civilizației creștine a iubirii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI