25 aprilie 2024
Situație halucinantă în Parlamentul României. Deputatul Daniel Blaga – ”Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe”

Situație halucinantă în Parlamentul României. Deputatul Daniel Blaga – ”Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe”

”Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului de astăzi a fost martora unor evenimente pe care speram să nu le trăiesc niciodată în Parlament. Alături de ea, martoră a fost întreaga țară. E unul din acele momente în care nu ai cum să nu înțelegi și să empatizezi cu furia și mai ales cu neîncrederea oamenilor buni în scena politică.

Nu credeam că e posibil ca un parlamentar să preia abuziv conducerea unei ședințe. 12 minute. Atât timp a nesocotit Florin Roman Constituția României, dovedind de asemenea un misoginism intolerabil prin comportamentul său față de Anca Dragu, președintele Senatului și persoana îndreptățită să conducă ședința reunită, conform rt. 30 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților şi Senatului: „Lucrările şedinţelor comune sunt conduse, alternativ, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului, asistaţi de 2 secretari, câte unul de la fiecare Cameră.”

Reprobabile și gesturile unor parlamentari AUR, care aproape că au încercat să-și facă dreptate cu pumnul. Le amintesc că, indiferent de situație, forța fizică nu reprezintă o soluție.

Suntem aici atât pentru a sluji intereselor cetățenilor români cât și pentru a fi exemple de conduită și de decență iar astfel de episoade nu au decât „darul” de a ne îndepărta de oameni….

Și ca o altă veste deloc îmbucurătoare, tandemul USL 2 a reușit să „împingă” votul moțiunii de cenzură către luna octombrie, dovedind o dată în plus că oamenii de rând sunt ultimul interes al lor, adâncind o criză politică pe care România nu și-o permitea acum”, spune deputatul Daniel Blaga, președintele USRPLUS Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial