26 aprilie 2024

Situaţie delicată la Găeşti. Spitalul, rechiziţionat şi transformat în spital COVID

spital-gae“Dragi găeșteni,
Ne confruntăm cu o situație fără precedent și, având în vedere că întotdeauna am fost sincer cu dumneavoastră și v-am împărtășit aici toate acțiunile și deciziile, am ales să comunic în continuare deschis și să păstrăm dialogul.
Sunt în măsură să vă informez că am reușit să #păstrăm #Unitatea de Primiri Urgențe și cabinetul #TBC ale Spitalului #Găești, cu personal medical separat.

Nu lăsăm oamenii fără sprijin, chiar dacă efortul este unul uriaș, iar problema circuitelor epidemiologice separate este încă în picioare. Între timp, atât cât pot, în calitatea mea de primar, voi face demersuri și presiuni pentru modificarea ordinului care transformă Spitalul Găești în spital COVID. Nu am certitudinea că voi avea și succes și nu vreau să creez așteptări, însă ceea ce ține de noi, vreau să aveți certitudinea că facem și vom face.

grigutaÎn data de 9 iulie, atât eu, cât și managerul Spitalului Găești, dr. chirurg Laurențiu Belușică, ne-am trezit cu un Ordin de Ministru publicat în Monitorul Oficial, prin care efectiv spitalul din orașul nostru a fost RECHIZIȚIONAT și transformat în spital COVID.

Nici eu și nici personalul spitalului nu am știut că se pregătește această decizie. Am fost luați prin surprindere, cei de la DSP Dâmbovița au trecut peste noi, au făcut propunerea direct la Minister, iar ceea ce este și mai îngrijorător este că nu s-a făcut, în prealabil, nicio analiză asupra situației pacienților.

Observ că situația este speculată politic, lucru care pur și simplu mă bulversează, în aceste momente. În timp ce discutăm despre viață și moarte, unora le arde de funcții politice și de alegeri. Vreau să știți că sunt mulți cei care nu vă vor binele, sunt mulți cei care împrăștie, în aceste zile, minciuni și manipulări de dragul puterii și cărora pur și simplu nu le pasă de dumneavoastră, pentru că – de fapt – nu le-a păsat niciodată.

În ceea ce mă privește, nu am nimic de ascuns. Trăiesc de o viață în această comunitate, pe cei mai mulți vă cunosc personal și cred că până acum ați înțeles că nici nu vă mint, nici nu-mi bat joc de dumneavoastră și nici nu am interese ascunse. Vreau să înțelegeți corect ceea ce v-am transmis și – așa cum am spus și mai sus – să păstrăm deschis dialogul.
Vă țin la curent cu toate deciziile!

Al dumneavoastră Primar Grigore Gheorghe!”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial