28 martie 2024

Sindicatul Valahia acuză – “Abuzuri la COS Târgovişte!”

cost8Comunicat

Refuzul administratiei speciale a SC COS Targoviste SA, de a nu permite accesul presedintelui Sindicatului Valahia in incinta societatii, este abuziva si nelegala.

In data de 04 decembrie 2018, Presedintele Sindicatului Valahia a fost convocat conform legii, de catre Biroul de Expertize Judiciare, pentru efectuarea unei expertize judiciare intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Dambovita, in care Sindicatul Valahia este reprezentantul legal al reclamantilor – membrii de sindicat.

La data si ora convocata, Dragodanescu Nicolae s-a prezentat la poarta principala, a prezentat Cartea de Identitate , conform procedurii interne a societatii insa personalul de la paza i-a comunicat ca a primit dispozitie de la conducerea societatii, sa nu i se permita accesul in societate, fapt care poate fi confirmat de catre expertul care a facut convocarea partilor , care a consemnat in inscrisurile intocmite cu ocazia expertizei, refuzul conducerii de a permite accesul in societate, a presedintelui Sindicatului Valahia.

Un alt abuz indreptat impotriva Presedintelui Sindicatului Valahia s-a inregistrat cand a fost solicitat sa reprezinte doi membrii de sindicat, pentru a fi asistati in cadrul procedurii de cercetare disciplinara care va avea loc in data de 07 decembrie 2018, in conformitate cu prevederile art. 251 alin. 4 din Legea nr. 53 / 2003- Codul Muncii . Solicitarea de asistare juridica de catre presedintele Sindicatului Valahia, a fost inregistrata la Registratura societatii , conform procedurii interne.

Cu toate ca a existat o cerere expresa de reprezentare si asistare, conducerea SC COS Targoviste nu a permis ca salariatii respectivi sa fie asistati si reprezentati de catre presedintele Sindicatului Valahia si a dispus unilateral si abuziv inlocuirea acestuia de catre alta persoana din sindicat, in conditiile in care toate sindicatele care activeaza in societate, isi reprezinta membrii de sindicat in comisia de disciplina, prin presedintele de sindicat.

Facem publice aceste abuzuri, si vom continua prezentarea publica a tuturor abuzurilor semnalate de catre membrii nostrii de sindicat, fara a ne lasa intimidati de actiunile judiciare indreptate impotriva Sindicatului Valahia, pe care le apreciem ca fiind incercari jenante de descurajare a organizarii de proteste publice .

Presedinte

Dragodanescu Nicolae

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial