20 aprilie 2024

Simion a vrut în libertate! Cererea, RESPINSĂ de judecătorii târgovişteni!

infractor-simionAdministratorul comunei Vulcana Pandele, Bogdan Simion, a vrut în libertate. El a contestat măsura arestului preventiv luată împotriva sa ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi abuz în serviciu, dar şi alte fapte conexe celor de corupţie.

Acţiunea înaintată de avocaţii lui Simion a fost, însă, respinsă de Tribunalul Dâmboviţa, aşa că administratorul public rămâne în închisoare.

Ce a făcut Bogdan Simion

Anchetatorii spun că suspectul ar fi şantajat mai mulţi directori de şcoli, prin intermediul unei publicaţii online, pentru a încheia contracte de deratizare cu o firmă specializată, controlată, se pare, chiar de el, în unităţile de învăţământ.
“Ca mod de operare, am putea spune că suspectul a avut un mod de operare foarte minuţios pentru a-şi însuşi foloase necuvenite din activitatea pe care o desfăşura. Sub falsa identitate pe care o prezenta opiniei publice, de reporter, a solicitat informaţii de interes public de la unităţile şcolare de pe aza judeţului Dâmboviţa, informaţii care îi erau puse la dispoziţie, însă, aceasta, în mod simultan, administrând de facto o societate comercială ce avea ca obiect de activitate lucrări de deratizare, depunea o ofertă comercială, solicitând unităţilor şcolare să încheie cu societatea sa, contracte de deratizare. Foloasele pe care le obţinea erau administrate de acesta, numai că obiectul contractului de deratizare îl efectua folosind o forţă de muncă din cadrul Primăriei Vulcana Pandele. Persoanele respective erau folosite chiar şi în timpul programului, suspectul dispunând asupra modului în care aceştia puteau să se deplaseze pentru a efectua operaţiunea de deratizare”, a declarat  Adrian Ghirdoveanu, prim procuror delegat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte
La jumătatea lunii ianuarie au fost efectuate 7 percheziţii la sediul primăriei Vulcana Pandele, la domiciliul lui Bogdan Simion, administrator public, precum şi la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.
“Sunt foarte multe contracte. Ştim că ele depăşeşc 50 de unităţi şcolare. Vom solicita instituţiilor care practicau acţuni de control pe linia acestor contracte de deratizare, pentru a ne comunica în mod concret câte unităţi au contracte de deratizare cu această societate. Nu cunoaştm valoarea exactă a prejudiciului. Nu putem şti cum erau efectuate lucrările şi cum se foloseau acele substanţe. Suspectul a profitat şi de faptul că la instituţia publică a avut montat un sistem de supraveghere video, pe care îl utiliza şi în interes propriu. Imaginile preluate de pe acest sistem erau preluate ulterior pe site-ul său”, mai spus procurorul.

Suspectul, care deţine şi calitatea de seretar adjunct în Biroul Permanent Judetean al PNL Dâmboviţa,  a încheiat astfel zeci de contracte de deratizare şi că modul de operare era atent studiat.
“Prestaţia jurnalistică a celor două angajate ale sale era minuţşios dirijată de acesta, articolele erau dictate efectiv, urmând să fie publicate în forma pe care o dorea. Au fost audiate peste 30 de persoane. foarte multe persoane vătămate au depus astăzi plângeri pentru infracţiunea de şantaj. Sunt cu precădere persoane care conduc unităţi de învăţământ. Noi suntem cu cercetările în derulare. Peste 100 de poliţişti au lucrat alături de noi”, a adăugat Adrian Ghirdoveanu.
sursa – adevarul.ro
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial