lun. sept. 16th, 2024

Acțiuni pentru siguranța comunității

Pe parcursul zilei de ieri, 26 iulie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat atât pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, cât și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, au fost desfășurate 5 acțiuni punctuale și institute 17 filtre, fiind angrenați polițiști de la structurile de rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu jandarmii și polițiștii locali.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate peste 140 de testări pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, oprite pentru control 326 de autovehicule și legitimate 504 persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 78.085 de lei, dintre care 224 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 29 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au intervenit la 48 de evenimente, dintre care 28 au fost sesizate prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112. Și în acest week-end, polițiștii vor fi la datorie, iar activitățile vor fi intensificate, obiectivul fiind acela de a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Exemplu:

La data de 26 iulie a.c., polițiștii dâmbovițeni au depistat, pe drumul național 72, în localitatea Dărmănești, și pe raza orașului Găești, două autoutilitare conduse de doi bărbați în care se aflau 3,3 m3 de material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei doi bărbați nu dețin documentele de însoțire și proveniență a materialului lemnos. Materialul lemnos a fost indisponibilizat, iar cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

sursa: IPJ Dâmbovița