3 mai 2024
Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Ialomiței

Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Ialomiței

litu-pestera  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Ialomiței, duminică, 10 iulie 2016, zi în care, se împlinesc 8 ani de la ridicarea la rangul de Mitropolit onorific.
   În cuvântul de învățătură, rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța sufletului, componenta vitală a ființei umane, în lucrarea de mântuire a omului. Acesta trebuie să dea întotdeauna întâietate vieții spirituale sau libertății sufletești, pentru a nu fi înrobit de grijile materiale, trecătoare, care se nasc din egoism și din răutate. Libertatea deplină a sufletului, pe care Mântuitorul Hristos o propune creștinului, se manifestă și se menține numai printr-o relație de comuniune în iubire, cu Dumnezeu și cu semenii.
La finalul Sfintei Liturghii, Pc. Pr. Dr. Ionuț Adrian GHIBANU, Vicar eparhial, a transmis Înaltului Ierarh un mesaj de felicitare din partea clerului și a credincioșilor, în care a subliniat câteva repere ale lucrării Înaltpreasfinției Sale, în cadrul Bisericii Ortodoxe, spre slava lui Dumnezeu și spre folosul duhovnicesc al oamenilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial