29 martie 2024
Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

nifon-m Luni, 15 august 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși din istorica reședință voievodală și mitropolitană munteană, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul Valentin Ionuț Preda, pe seama Parohiei Cornetu, Protoieria Titu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității “Valahia” din Târgoviște.
În cuvântul său de învățătură, Înaltul Ierarh a evidențiat importanța Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului, în istoria mântuirii, în cultul liturgic ortodox, dar și în viața comunitară și personală a creștinului. Expresie prin excelență a sfințeniei, smereniei și iubirii, Maica Domnului este modelul femeii creștine de pretutindeni, care mijlocește pururea pentru noi, oferind speranță și încredere tuturor creștinilor.


                          BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI      

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial