29 martie 2024
SERIAL EXCLUSIV: Gestul care l-a transformat din adolescent în CRIMINAL!

SERIAL EXCLUSIV: Gestul care l-a transformat din adolescent în CRIMINAL!

“Un singur pas

Am promis ca voi reveni pentru a va aduce in atentie modul in care numai cu un simplu gest nesabuit te poti transforma din adolescent in CRIMINAL.

In vara anului 1986 ,un tanar care tocmai isi terminase stagiul militar a fost gasit tarziu in noapte, in coma, in santul din fata locuintei sale.

Avea o rana sangeranda in zona parietala dreapta a capului.

Dupa ce a fost transportat la un spital din Bucuresti, familia ne-a anuntat si pe noi. In noaptea respectiva plouase, iar santul unde fusese gasit nu-mi mai oferea prea multe indicii cu privire la cele petrecute.

Din cercetari, stabilisem ca in acea noapte victima, impreuna cu alti tineri, participase la discoteca din localitate, iar in jurul orelor 1 plecase spre casa insotit de un vecin de 17 ani.

Cand l-am adus la birou pe acest adolescent am remarcat robustetea corpului sau, dar si privirea inca tulbure de aburii alcoolului consumat in noaptea ce trecuse.

Era mult mai inalt decat victima, copilarisera impreuna si de multe ori consumasera impreuna alcool in diferite ocazii.

P.D, tanarul aflat in coma, era o fire vesela care de multe ori deranja linistea prin manifestarile zgomotoase ale entuziasmului sau exagerat de consumul de alcool.

L-am cosiderat pe tanarul de 17 inca de la inceput principalul suspect deoarece leziunea vicimei nu putea fi provocata de un accident de circulatie, era cauzata de o lovitura cu obiect dur (drug de fier, bata,etc.).

Tanarul a afirmat initial ca il parasise pe P.D in fata portii sale, la o distanta de circa trei sute de metri de locuinta acestuia, dar in privirea sa inca tulbure citeam teama si incertitudinea.

La un moment dat m-a intrebat:

– Ce face D. cum se simte, este acasa s-au la spital? I-am raspuns ca este la spital si ca si-a revenit din coma, dar ca nu poate inca sa vorbeasca.

Stiam ca nu este adevarat, dar a trebuit sa-i las un gram de speranta adolescentului si in acelasi timp sa-l fac sa realizeze ca adevarul va iesi la iveala.

Parca mai senin la fata, acesta mi-a povestit ce se intamplase. Cand au plecat spre casa, victima P.D incepuse sa cante cu voce tare si ii spusese de mai multe ori sa inceteze, dar acesta continuase si chiar il injurase.

Cand au ajuns in fata locuintei sale, intrase in curtea domiciliului, se inarmase cu o tepusa de la caruta cu care-l lovise pe P.D in zona capului.

Victima reusise sa mai parcurga inca trei sute de metri si cazuse in santul din fata domiciliului.

Dupa ce si-a scris declaratia in prezenta mamei sale, i-am adus la cunostinta ca in urma cu o ora reprezentantii spitalului ma anuntasera ca P.D decedase.

L-am urmarit atent in acel moment, s-a dezechilibrat si a facut un pas sovaelic in fata. Era un singur pas, pasul ce l-a transformat pentru totdeauna din adolescent in criminal.

Fiind minor, dupa mai putin de cinci ani s-a prezentat la birou, mult mai matur si parca purtand acel stigmat: OMOR.

Dupa cativa ani el a mai facut un pas, a sarit de la inaltime in Ialomita intr-o zona cu apa mica si si-a fracturat coloana si a ramas paralizat.

Acum din pacate nu mai poate pasi, dar cred ca tot restul vietii isi va aminti acei doi pasi pe care i-a facut fara sa se gandeasca la urmari.

D.D.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial