1 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Urmăriţi-mă! Voi posta informaţii despre ce se întâmplă în…”

Senatorul Dragoş Popescu: “Urmăriţi-mă! Voi posta informaţii despre ce se întâmplă în…”

“Episodul 1/3 – Întrebarea către prim-ministrul Ciucă

Ministerul Mediului și Guvernul ne păcălesc că rezolvă situația calității aerului din România și organizează un comitet, care de 6 luni, de când l-au înființat, nu a făcut NIMIC.

România este singurul stat membru al Uniunii care până acum nu a trimis la Bruxelles Programul Național de Control al Poluării Atmosferice, deși termenul de trimitere a fost 2019.

Amintesc că în momentul de față avem 4 proceduri de infringement deschise pentru probleme pe calitatea aerului și suntem în situația de a avea probleme de accesare a fondurilor din PNRR din cauza asta.

Am întrebat Guvernul care sunt rezultatele “Comitetului interministerial pentru identificarea și implementarea unor măsuri eficiente la nivel național având ca rezultat îmbunătățirea calității aerului”.

Răspunsul: s-au întâlnit de 6 ori de la începutul anului ca să evite chemarea în fața Curții de Justiție a UE, la inițiativa Ministerului de Externe. Nimic despre rezultatele activității acestui Comitet! Pentru îmbunătățirea calității aerului au făcut, așadar: NIMIC!

Problemele privind calitatea aerului nu sunt tratate cu seriozitate de guvernanți, care nu fac decat sa ducă cu zăhărelul Comisia Europeană. Amână să trimită la Bruxelles Programul Național de Controlul al Poluării Atmosferice în ciuda problemelor pe care le-am putea avea din cauza asta cu absorbția fondurilor din PNRR.

Soluția? Un sistem național de monitorizare a calității aerului, așa cum propuneam în inițiativa de modificare a Legii privind calitatea aerului înconjurător, blocată momentan la Camera Deputaților: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…Voi posta zilele acestea mai multe informații despre ce se întâmplă în Ministerul Mediului și ce măsuri se iau pe acest subiect, așa că urmăriți-mă!”, a declarat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial