28 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu semnalează – “S-a inaugurat cu mare pompă o lucrare ilegală”

Senatorul Dragoş Popescu semnalează – “S-a inaugurat cu mare pompă o lucrare ilegală”

“Ministrul “insuficient”, dl Tanczos Barna, a inaugurat cu mândrie proletară barajul de pe Crișul Alb de la Mihăileni din județul Hunedoara🎊. Practic, s-a inaugurat cu mare pompă o lucrare ilegală (îi lipsește decizia de încadrare și avizul de mediu) a cărei autorizație de construcție a fost suspendată pe 22.03.2022 de Tribunalul Cluj (link la hotărârea instanței mai jos).

⏳36 de ani le-au trebuit autorităților să ajungă la 95% dintr-un proiect care era gata în proporție de 60% încă din perioada comunismului. Sună a păcăleală de 1 aprilie, dar nu e. Așa au ajuns politicienii noștri, inaugurează sub promisiunea că în 2-3 ani termină treaba, și că mai au doar de: relocat un drum public, făcut drum de servitute baraj, și să mute linia de tensiune care acum trece prin… viitorul lac de acumulare.O să iasă unii și alții și o să zică, da măi Dragoș, dar astfel de investiții “rezolvă” criza din energie.

❗️Această microhidrocentrală va produce în jur de 135 Kw/oră, deci suficient curent electric pentru 45 de gospodării.

🤡 Dar doar dacă aceste gospodării nu ar consuma mai mult de 3 Kw/oră și bineînțeles, doar dacă va fi debit pe Crișul Alb.

📍Dacă ministrul ar fi trăit în prezent și nu în anii ‘80 ar fi aflat că erau destule 45 de panouri fotovoltaice ca să acopere această “extraordinară” producție de energie electrică. Sau poate tot acest deranj s-a produs ca să dea de lucru firmei din Târgu-Mureș care a făcut lucrarea.

💸💸Nu putem ști?! ⁉️Care este prețul pe care România îl plătește pentru această “inaugurare”⁉️✅se va inunda întreaga zonă; ✅locuitorii au fost relocați și despăgubiți cu case noi;

✅s-au cheltuit sute de milioane de lei; 💸✅s-au călcat în picioare hotărâri judecătorești;✅s-a distrus mediul; Ca la noi, doar la noi! Domnule ministru, pentru mandatul ăsta, aveți “INSUFICIENT”❗️“, a semnalat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial