29 martie 2024
Senatorul Dragoş Popescu, Reper – “Importanța includerii ARBDD printre instituțiile responsabile de piscicultură”

Senatorul Dragoş Popescu, Reper – “Importanța includerii ARBDD printre instituțiile responsabile de piscicultură”

“Legea Pescuitului a fost dezbătută ieri în plenul Senatului, de fapt o propunere de modificare legislativă a PNL-ului prin care se urmărește ca Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură să fie singura instituție responsabilă de domeniul pescuitului în România.

📌Nu ar fi o problemă, dacă această Agenție nu ar avea decât funcții de inspecție, control și producție.

📌În zone precum Biosfera Delta Dunării este absolut necesar să fie asigurată funcția de protecție a arealului piscicol și faunistic, iar instituția responsabilă este Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

♻️Deși am tot ridicat problema instituției care va asigura protecția arealelor piscicole, în cadrul dezbaterilor purtate în cadrul comisiei pentru mediu, argumentele mele au fost succesiv ignorate.

‼️Până și Ministerul Mediului – România prin vocea ministrului Tanczos Barna, a recunoscut ulterior că votul “pentru” în forma actuală este o greșeală.

📥Singurul vot împotriva acestui proiect de lege în cadrul comisiilor de specialitate a fost al meu, unde am repetat în numeroase rânduri importanța includerii ARBDD printre instituțiile responsabile de piscicultură.

⚖️Proiectul de lege a trecut cu 102 voturi pentru, 2 împotrivă și 10 abțineri. De neînțeles cum chiar și foștii colegi de la USR PLUS au votat pentru.

♻️‼️Voturile împotriva acestui proiect în plenul Senatului au fost ale reprezentanților Partidul REPER(cu Cosmin Poteraș). Mai jos intervenția mea din plenul Senatului”, a precizat senatorul Dragoş Popescu, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial