Dum. sept. 8th, 2024

“Nu suntem pe Marte, suntem la Craiova, împreună cu Octavian Berceanu și Cosmin Poteraș, în vizită la Termocentrala CET II Craiova. Imaginile din video sunt filmate pe depozitul de zgură și cenușă al termocentralei, de unde pleacă, nestingherit, praful toxic generat de arderea cărbunelui din CET.

⛔️ Praful acoperă adesea orașul Craiova, străzile, mașinile și merge apoi în plămânii oamenilor și copiilor. Craiovenii protestează frecvent și cer măsuri ferme, măsurile costă prea mult, se pare, pentru protejarea sănătății populației.

🤝 La finalul vizitei am participat și la o dezbatere organizată de Asociația Craiova Noastră, căreia îi mulțumesc pentru inițiativă și invitație. Este necesar dialogul, mai ales când e orientat spre soluții fezabile și care protejează în primul rând sănătatea cetățenilor. E clar, e nevoie de investiții pentru retehnologizare și de un program clar pentru acestea. Voi continua să mă implic și să ajut cum pot acest demers”, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.