lun. dec. 30th, 2024

“Am platit taxa de habitat (gunoi) pe anul acesta, la primărie! Prima observație este că am plătit mai mult decât impozitul pe proprietate. Datele au fost extrase dintr-un tabel trimis de Electrica către primării cu cei cărora nu le-au încasat din diverse motive aceasta taxă!

Acum, până la sfârșitul anului fiecare primărie trebuie sa încaseze aceste taxe ca să nu termine anul cu bani neincasați ceea ce va avea impact asupra bugetului de anul viitor!

Acum fiecare primar trebuie să facă acțiuni de informare a cetățenilor privind această obligație, pe lângă informarea agenților economici privind impunerea unei noi taxe de salubritate nejustificate și ilegale în opinia mea. Sigur, dacă ar fi făcut-o din timp probabil acum tabelul cu datorii era mult mai mic.

Alte observații includ faptul că din banii aceștia, ADI care este compus din toate primăriile din județ a gestionat prost acest sistem de colectare, transport și depozitare, nereușind să devieze de la groapă cantități semnificative de deșeuri și are de plătit acea contribuție la economia circulara de 80lei/tonă deșeuri depozitare.

Nu critic mărimea taxei ci doar faptul că din acești bani nu facem decât să plătim un operator de colectare și transport care se ocupă și de depozitare mai nou. Adică el declară cât a colectat, tot el declară cât a primit în depozit și, in final el facturează către ADI cantitatea de deșeuri! Cine îl verifică?

Nu facem reciclare sau valorificare a acestor deșeuri astfel încât suma plătită de cetățean să poată fi redusă!

Cred că e timpul că fiecare dintre noi să reacționăm și măcar să ne interesăm ce se face cu banii plătiți de noi!”, a transmis Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.