6 februarie 2023
Senatorul Dragoş Popescu, la o reuniune a Inițiativei Central Europene, în Bulgaria

Senatorul Dragoş Popescu, la o reuniune a Inițiativei Central Europene, în Bulgaria

“Am fost prezent zilele acestea la o reuniune a Inițiativei Central Europene (ICE), unde am discutat despre cum ar putea fi dezvoltate la nivel regional cercetarea și inovarea pentru reducerea decalajelor din acest domeniu dintre țările dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate.

Întrunirea a avut loc în Sofia, Bulgaria și a adus laolaltă parlamentari din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Italia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, România, Ucraina şi Ungaria, state care fac parte din acest format de cooperare (ICE). La întâlnire au mai luat parte Ministrul Cercetării și Dezvoltării din Bulgaria, dl. Daniel LORER, dl. Nikola DENKOV, Ministrul Educației și Științei din Bulgaria, dar și reprezentanți ai mediului academic și de afaceri din țara gazdă.

Printre ariile de cooperare din cadrul formatului ICE se numără nu doar dialogul politic, dar și cooperarea sectorială transfrontalieră și interregională (schimb de bune practici, finanțări de proiecte etc.) în domeniile: protecţiei mediului, dezvoltării infrastructurii privind transporturile, energia, telecomunicaţiile, agricultura, și altele. Discuția s-a concentrat pe explorarea opțiunilor pentru crearea infrastructurilor de cercetare și accelerarea furnizării inovației în regiune.

Eforturile comune ale parlamentarilor în această direcție ar putea contribui la reducerea provocărilor regionale, la punerea în comun a resurselor și la obținerea unui impact mai mare asupra dezvoltării durabile a statelor membre ICE, asupra prosperității, bunăstării economice și sociale a acestora”, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial