Dum. sept. 8th, 2024

”Nu v-ați săturat de sloganuri care sfidează realitatea, precum “iubim Dâmbovița” sau “construim împreună”?

Instanța a anulat autorizația de construire a unui pod!

Podul de pe DJ 714, drumul de acces la Peștera (stațiunea de interes național).

Un pod vechi, afectat de mai multe inundații. Podul avea restricții de tonaj. Pentru că era și este în construcție hotelul președintelui Camerei de Comerț Dâmbovița, Valentin Calcan, Consiliul Județean a decis să solicite autorizație de refacere a podului. În anul 2022 a fost eliberată, fără acte de la mediu sau de la Apele Române.

Am făcut sesizare la Garda de Mediu, a cărei conducere bineînțeles că nu a făcut nimic. Apele Române le-au luat apărarea , fapt ce a dus, într-un final, la schimbarea Legii Apelor.

Fac precizarea că am sesizat Comisia Europeană, cu care încă sunt în dialog pe subiect pentru deschiderea unei proceduri de infringement împotriva României deoarece noua formă a legii încalcă Directiva Cadru Apă.

CJ Dâmbovița a cerut derogare de la minister pentru actele de mediu, cererea însă a fost respinsă. Între timp au demolat podul vechi și a fost făcut un pod provizoriu, neinclus în autorizație, pe care se circulă acum. Este și subiectul unui dosar penal în derulare.

Podul e la câteva sute de metri de altă lucrare ilegală a CJ Dâmbovița, pe același drum!

Cam așa se respectă legea, natura și banul public în Dâmbovița când vine vorba despre lucrările publice.

Și așa sunt cheltuiți banii publici, pe contracte de asistență juridică, în acest caz “Stan și asociații”, doar pentru a fi apărate ilegalitățile”, spune Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.