19 aprilie 2024
FOTO/VIDEO – Senatorul Dragoş Popescu: ”Este ilegal să îngropi deșeuri, este periculos să construiești pe un teren instabil.”

FOTO/VIDEO – Senatorul Dragoş Popescu: ”Este ilegal să îngropi deșeuri, este periculos să construiești pe un teren instabil.”

‼️ ”35% din totalul deșeurilor din România sunt produse de șantiere, iar ancheta ProTV Inspectorul Pro arată cum aceste deșeuri sunt îngropate sistematic și organizat și acoperite cu pământ pe terenuri din jurul Bucureștiului, destinate construcțiilor.

⛔️ Viitoarele dezvoltări de pe aceste terenuri nu au cum să fie sigure, spun specialiștii.

👍 Am contribuit cu imagini și informații și am luat parte la anchetă pentru că, așa cum am mai arătat, consider că această practică trebuie aspru pedepsită.

📌Este ilegal să îngropi deșeuri, este periculos să construiești pe un teren instabil.

📌Aceasă practică trebuie să înceteze, mai ales că reciclarea acestor materiale este un proces profitabil, iar deșeurile respective pot fi refolosite tot în construcții. Ce am putut să observ este că:

📍 acest fenomen este unul foarte bine organizat, nu e o întâmplare

📍 Garda de Mediu și Poliția sunt nepregătite și nu iau măsuri active pentru stoparea practicii

📍 beneficiarii se spală foarte ușor pe mâini, invocând contracte de gestionare cu firme specializate, care, după părerea mea, trebuie aspru verificate.

🆙 Voi continua să urmăresc cazurile descrise și vă voi ține la curent.

🆘 Până atunci, grijă mare unde cumpărați sau construiți case!”

Reportajul integral aici👇👇👇

sursa: stirileprotv.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial