“Adevărul le pute! A fost nevoie să mă adresez instanței pentru a obține informații publice de la Consiliul Județean și ADI Deșeuri!
Mai exact, să recunoască în scris că depozitul de la Titu a funcționat fără autorizație și câți bani au plătit pe funcționarea ilegală a acestui depozit.
Sunt două instituții opace, care nu oferă transparență, informații care ar trebui să fie publice, pentru că de cele mai multe ori sumele de bani sunt foarte mari și funcționarea sistemului de salubrizare este la limita legii.
În cazul de la Titu chiar cu încălcarea legii. Nu știu dacă, ce anume și când vor răspunde, dar voi încerca în continuare să aflu cum sunt cheltuiți banii cetățenilor.
Pentru operarea depozitelor de deșeuri ar fi trebuit deja să înceapă operațiunile pentru licitația publică a serviciului de sortare/depozitare. Nu au început nimic.
Mergem în continuare cu aceeași firmă prietenă pe un contract care expiră în curând și care a fost acordat în regim de urgență.
Firma nu are licență pentru operarea depozitelor. La depozitul de la Aninoasa (singurul funcțional în județ) situația este foarte gravă. Nu mai este loc pentru depozitare. Și aici se încalcă legea!
Valoarea contractului a fost mărită cu 1,6 milioane de lei, justificată prin creșterea cu 50% a volumului de deșeuri.
În acest mod, ilegal și disfuncțional, oare unde vom ajunge?”, se întreabă Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.