17 mai 2024
Senatorul Dragoş Popescu: ”Comisariatul Județean nu își îndeplinește atribuțiile legale”

Senatorul Dragoş Popescu: ”Comisariatul Județean nu își îndeplinește atribuțiile legale”

”Zilele trecute am avut o discuție la Parlament cu dl. Păduraru, Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu.

Printre alte probleme întâlnite de mine în funcționarea instituției respective i-am povestit și despre Parcul Natural Bucegi și despre alte probleme din Dâmbovița unde, în opinia mea, Comisariatul Județean nu își îndeplinește atribuțiile legale. Știți voi, cazurile Bălteni, pârtia de schi a Primăriei Sinaia și bineînțeles lucrările Consiliului Județean Dâmbovița, mai exact cele de pe drumul DJ 714.

Astăzi vreau să intru puțin mai în detaliu legat de podul provizoriu de pe DJ 714.Este o lucrare total ilegală, promovată pe baza unei autorizații de construire emisă ilegal. Lucrările la acest pod provizoriu au fost executate în lipsa oricăror acte de reglementare în domeniul mediului precum și în cel al gospodăririi apelor. Pe repede înainte pentru că trebuiau să tranziteze zona utilaje de tonaj mai mare pentru diverse investiții.

Sigur, toate instituțiile de control nu văd problema pentru că, nu-i așa, “Tătuțu controlează bine Clanul”!

Chiar dacă Ministerul Mediului le spune că lucrarea nu este o urgență și că au nevoie de acte de reglementare, chiar dacă Ministerul Dezvoltării le spune că orice autorizație de construire trebuie să aibă la bază avizele cerute prin certificatul de urbanism, instituțiile inventează tot felul de adrese și răspunsuri care să facă petentul să renunțe. Dacă petentul, în cazul ăsta eu, nu renunță, executantul lucrării ilegale își mobilizează colegii de partid să modifice legea, să “albească lucrarea” și să scape de răspundere.

Bine că nu suntem o țară bananieră și nu merge așa ușor! Încă!” – spune Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial