29 martie 2024
Senatorul Dragoş Popescu – “Amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu aplicată de Garda de Mediu și plângere penală pentru îngroparea deșeurilor!”

Senatorul Dragoş Popescu – “Amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu aplicată de Garda de Mediu și plângere penală pentru îngroparea deșeurilor!”

“Amendă de 30.000 lei pentru funcționarea fără autorizație de mediu aplicată de Garda de Mediu și plângere penală pentru îngroparea deșeurilor!

⚖️Acestea sunt consecințele deplasării pe care am făcut-o în data de 05.05 la stația de sortare din sectorul 3 al Capitalei, când am sesizat la 112 că se îngroapă deșeuri la locație. Pentru locuitorii din zonă, această groapă care generează poluare masivă asupra aerului și solului și mirosuri pestilențiale, le transformă viața în calvar.

💸Stația de sortare, care funcționa cu autorizația suspendată este deținută de SD3 SALUBRITATE ȘI DESZĂPEZIRE S3 S.R.L. și este “mândria” primarului Negoiță, care se lăuda cu “sortarea” care se întâmpla la stația lui, fără să spună că de fapt acolo se depozitau/ îngropau deșeuri.

🚛 Am văzut cum camioanele care aduceau și scoteau deșeuri din stația de sortare a primarului Negoiță erau lăsate de comisarii Gărzii de Mediu să plece fără verificări suplimentare, deși acestea lăsau în urmă o dâră de levigat, și transportau deșeurile spre alte depozite de deșeuri, printre care și către cele din Dâmbovița.

🤝Am fost în această deplasare pe teren, împreună cu colegii mei: Octavian Berceanu, Oana Cambera, Silvia Dinică, Denisa Neagu și Lucian Ștefan Rădulescu.

♨️Reamintesc că am propus printr-o inițiativă legislativă transformarea în infracțiune a arderilor și îngropărilor de deșeuri, pe care Ministerul Mediului a avizat-o negativ, după care a preluat prevederea într-o ordonanță de urgență care, iată, a ajuns să producă efecte. Mai jos, puteți vedea cum se îngroapă deșeuri la stația de sortare”, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial