28 aprilie 2024
Senatorul Dragoș Popescu a mers și la Băleni: ”Oamenii sunt sufocați de fumul de la groapa de gunoi a comunei!”

Senatorul Dragoș Popescu a mers și la Băleni: ”Oamenii sunt sufocați de fumul de la groapa de gunoi a comunei!”

”M-au contactat cetățeni din Băleni, Dâmbovița, care mi-au spus că sunt sufocați de fumul ce provine de la groapa de gunoi a comunei.

Am fost la fața locului să văd care e situația, am găsit pe lângă deșeuri biodegradabile (resturi de legume) și multe piese auto rezultate în urma dezmembrării și alte deșeuri din plastice, toate arzând laolaltă. Administrația locală e obligată de lege să pună la dispoziția cetățenilor un mod de a scăpa de resturile vegetale.

În județul nostru, eu știu o singură primărie care ridică de la poartă astfel de deșeuri – cea din Brănești.

Comuna Băleni este un bazin legumicol și este de așteptat să fie produse multe deșeuri vegetale, dar soluția incendierii acestora este ilegală, trebuie așadar pus la dispoziție un mecanism legal și eficient de gestionare a resturilor.

Astăzi am citit o știre (în comentarii) care ne spune ca primăria Băleni a aplicat pentru fonduri prin PNRR pentru construirea unui Centru de Aport Voluntar.

Acestea sunt proiecte tip și care conțin un singur container pentru resturi vegetale. Nu știu dacă este suficient având în vedere cantitatea foarte mare de deșeuri vegetale generate în comună.

O să mă interesez despre situația gropii de gunoi, despre cele doua containere care se văd în video și am să revin cu informații.

Până acum sunt deschise dosare penale pentru incendiere.Incendierea deșeurilor de orice fel este interzisă prin lege și fenomenul trebuie oprit”, spune Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial