20 aprilie 2024
SEMNAL! “Cetăţenii de pe trei străzi din Băleni, terorizaţi de petrecerile unui local”

SEMNAL! “Cetăţenii de pe trei străzi din Băleni, terorizaţi de petrecerile unui local”

baleni-han“Buna ziua,
Va scriu in numele a peste 20 de cetateni din Comuna Baleni, care se confrunta cu o serie de abuzuri repetate de poluare fonica. Petrecerile care se dau intr-un cort construit recent in curtea Hanului Mare Baleni au terorizat familii de pe trei strazi. Vecini vârstnici spun cum nici animalele nu pot sta liniștite de la aceste petreceri. Mame cu bebeluși, femei și bărbați care pleacă la slujbă sunt afectați de lipsa somnului. Cetatenii s-au organizat si au facut o petitie cu semnaturi care sa rezolve problema care persista de mai bine de trei luni. Unii nu au dorit să semneze petitia impotriva celor care detin acest local de teamă că li se poate întâmpla ceva, alții nici nu au cerut detalii, ci doar au dorit să se facă ceva și să poată dormi liniștiți. Politia nu intervine, desi balenarii au solicitat la 112 interventii in repetate randuri.
Sunt semne mari de întrebare în privința legalității construirii acestui cort de nunti. Asta in conditiile in care pentru construirea lui niciun vecin nu a fost consultat si nici nu ni s-a luat semnatura conform prevederilor articolului 27 din Normele de aplicare a legii 50/1991 actualizata in 2016. De asemenea, asteptam ca in termenul legal Primaria Baleni sa ne spuna daca exista autorizatii pentru acest local. Exista multe semne de intrebare in privinta acestor avize.
Aveti atasata petitia si o poza cu cortul construit in fata Hanului Mare, o cladire care este si monument istoric.
Petitia catre Primaria Baleni contine urmatoarele:
Vă aducem la cunoştinţă că începând din luna Iulie 2016, in incinta localului cunoscut sub denumirea „Hanul Mare Baleni”, au fost organizate diverse petreceri cu caracter privat, atat in interiorul localului cat si in cortul amplasat in curtea acestuia. În urma numeroaselor sesizări telefonice (112 şi Inspectoratul Judetean de Poliţie) adresate de cetăţenii din imediata vecinătate a localuui, răspunsul agenţilor de poliţie a fost că respectivul Local afirmă că are autorizaţie de funcţionare.
Noi, cetăţenii cu domiciliul în zona adiacentă localului mai sus menţionat, respectiv străzile Nicolae Baleanu, Strada Principala Bucuresti-Targoviste si respectiv strada Preot Georgescu, semnatari ai acestei petiţii, după nenumarate nopţi în care nu ne-am putut odihni (între orele 2200-0500 în zilele de 21,27,29.08.2016 şi 09,16.09.2016) datorită poluării fonice excesive, suntem forţati să apelăm la sprijinul Dumneavoastră în aplicarea Legilor şi normelor de convieţuire socială existente.
Funcţionarea localului mai sus menţionat, indiferent dacă este sau nu autorizată, ne impiedică să ne bucurăm de dreptul de proprietate şi dreptul la odihnă  (tulburare în posesie). De la locaţia respectivă răsună cu putere în timpul nopţii zgomote, strigăte si larmă, muzică de la difuzoare, intrumente de percuţie si vibraţii la un nivel imposibil de suportat. Suntem hărţuiţi, iar viaţa noastră profesionala, familială şi privată este sever perturbată. In conditiile in care a inceput si anul scolar, copii nostri nu se pot odihni pentru a fi apti la cursuri si sunt puternic afecti de lipsa somnului in performantele lor scolare.
Pe lânga poluarea fonică imposibil de suportat, mai suntem  afectaţi si de faptul ca un numar mare de maşini circula si ocupa strada pe timpul de desfasurare a evenimentelor. Marea majoritate a pasagerilor acestor maşini era alcătuită din persoane în stare de ebrietate, foarte zgomotoşi si vulgari.
După cum cunoaşteţi, drepturile noastre cetăţeneşti sunt garantate şi protejate atât de Constituţia României, Art. 52 şi altele, cât şi de Legea 61/1991, cu adăugirile si modificările ulterioare.
Întelegând să ne exprimăm dreptul la viaţă în toate atributele sale, vă adresăm următoarele rugăminţi:
1. În cel mai scurt timp de la data primirii prezentei să faceţi uz de toate căile de atac legale pentru anularea sau retragerea absoluta a autorizaţiei de funcţionare a localului si a cortului, amplasate intr-o zona strict rezidentiala, dacă aceasta există, şi să comunicaţi în scris tuturor părţilor interesate. De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi numărul acesteia, data emiterii si numele persoanelor semnatare, ca să putem face      sezizări şi în legatură cu modul în care semnatarii autorizaţiei de funcţionare au analizat si aprobat cererea de autorizare a localului si respectiv a cortului pentru evenimente amplasat in curtea acestuia.
2. Dacă respectivul local si respectivul cort pentru organizarea de evenimente, nu au autorizaţie de funcţionare, vă rugăm să dispuneţi inchiderea acestora şi luarea măsurilor legale care se impun.
3. Vă rugăm să luaţi în considerare şi faptul că lipsa somnului pe un fond sonor exacerbat poate conduce la deteriorări ireversibile ale stării de sănătate a celor ce locuiesc în zona şi să dispuneţi rezolvarea în regim de urgenţă a cererilor de mai sus.
4. Vă rugăm să păstraţi confidenţialitatea în legatură cu numele şi adresele semnatarilor acestei petiţii.
5. Va semnalam ca rezidentii zonei adiacente acestui local, nu au fost niciodata consultati (nu li sa cerut acordul scris) in privinta emiteri unei autorizatii de functionare pentru acest local, conform prevederilor articolului 27 din Normele de aplicare a legii 50/1991 actualizata in 2016.
Vă informăm că o copie a aceastei Petiţii va fi transmisă şi următoarelor Instituţii, cu rugămintea generală de a sprijini demersul nostru:
Ministerul Mediului si Pădurilor
Garda Naţionala de Mediu
Instituţia Prefectului Municipiului Targoviste
Primăria Comunei Baleni
Directia de Sănătate Publică Dambovita
Camera Deputaţilor (Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei si pentru petiţii)
Mass-media
Inspectoratul de Politie  Judetean Dambovita
Ministerul Administraţiei si Internelor
Sectia de Poliţie a comunei Baleni
     
    Va multumesc!
    Liliana Simionescu”
    fb-share-icon20

    Lasă un răspuns

    Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial