27 aprilie 2024
Șeful Inspecției Muncii a mers la Arctic, în Ulmi

Șeful Inspecției Muncii a mers la Arctic, în Ulmi

Comunicat de presă

Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a fost prezent în județul Dâmbovița. Alături de inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Marius Lixandru, acesta a efectuat o vizită de lucru la noua fabrică de electrocasnice ARCTIC, de la Ulmi.

Reprezentantul Inspecției Muncii a apreciat, cu acest prilej, faptul că societatea dâmbovițeană este un angajator serios, care generează constant locuri de muncă, având aproximativ 4800 de salariați activi, dar reprezintă și un exemplu de bune practici, în domeniul sănătății și securității în muncă, numărul de evenimente în care au fost implicați angajații societății menținându-se foarte scăzut. Acest lucru este favorizat de faptul că unitatea de la Ulmi este una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa, care respectă cele mai noi standarde, iar o mare parte din producție se bazează pe elemente automatizate. Noile tehnologii schimbă radical condițiile de muncă, oferind sprijin angajaților în efectuarea sarcinilor grele, reducând riscul de apariție a afecțiunilor musculo-scheletice, dar și minimizându-l pe cel al producerii de accidente de muncă.

Inspectorul General de Stat a subliniat faptul că domeniul Sănătății și Securității în Muncă este unul prioritar pentru Inspecția Muncii și în anul 2023, astfel încât, în programul cadru de acțiuni, transmis inspectoratelor de muncă de la nivelul țării, sunt cuprinse campanii care să verifice modul de respectare a cerințelor minime SSM, pentru majoritatea domeniilor de activitate. Sunt vizate cu precădere acele activități în desfășurarea cărora s-a constatat un risc crescut de accidente de muncă (construcții, forestier, transporturi rutiere interne de marfă și călători, producție, depozitare și comercializare a carburanților, comercializarea articolelor pirotehnice).

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial