„Această prezenţă putea fi tratată, dacă se menţinea în aceşti parametri cu mărirea cantităţii de clor în apa procesată şi cu monitorizarea atentă a probelor ulterioare pe reţeaua de distribuţie.
DSP şi Compania de Apă Târgovişte au trecut la prelevarea probelor. Această prezenţă de 4 unităţi a fost sesizată în staţie, în decantoare şi în filtrele existente în staţia de tratare a apei Pucioasa.
Pe reţeaua de distribuţie a fost zero, deci nu a existat riscul îmbolnăvirii populaţiei, aşa cum greşit s-a speculat de către unii comunicatori.
Probe s-au ridicat şi în zilele de 15 şi 16 ianuarie, când s-a identificat o prezenţă crescută, de 32 de unităţi/100 ml provenită din apa din Barajul Pucioasa, drept pentru care conducerea CATD a informat Primăria Pucioasa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, DSP Dâmboviţa, ISU şi a dispus imediat oprirea apei în localităţile respective, întocmind un plan de măsuri pentru spălarea filtrelor, decantoarelor, precum şi a bazinelor de la Muşa, Pucioasa Sat şi Brăneşti”, a declarat Alexandru Oprea, directorul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița.