26 aprilie 2024

Se uită prea mult la filme? Managerul Spitalului Județean Târgoviște, controale la miezul nopții!

uput„Împreună cu directorul medical, am efectuat controale inclusiv noaptea, în diverse secţii, şi trebuie să recunoaştem că am găsit o serie de deficienţe în anumite momente.

Recunoaştem că SJUT, ca şi sistemul românesc de sănătate în întregime, are găuri negre şi probleme reale cu care ne confruntăm şi pe care le recunoaştem.

De exemplu, în anumite secţii am întâlnit dezinteres din partea corpului medical şi ne referim la medici şi anumiţi şefi de secţie, în sensul neocupării cu pacienţi a secţiilor respective, dezinteres în a-şi face indicatorii, deci lipsă de interes ca secţia respectivă să meargă bine. Mulţi sunt fericiţi că-şi iau salariile şi atât.

Însă situaţia asta, nu mai merge şi suntem într-o permanentă analiză. Luni avem, în general, şedinţă cu şefii de secţie şi îi avertizăm. Să ştiţi că şedinţele nu sunt tocmai plăcute pentru unii dintre ei. Vă dau şi un exemplu: Secţia de Urologie, care, la momentul acesta, este gaura neagră a spitalului.

Aceasta merge exagerat de slab, rezultatele financiare şi medicale sunt destul de slabe din cauza dezinteresului unora dintre medici. Avem patru medici încadraţi pe compartiment, iar unul dintre aceştia, căruia nu-i dau numele, a avut 38 de pacienţi internaţi într-un an de zile.

I-am atras atenţia, luni, că prezenţa lui nu se mai justifică. Deci are sarcină să crească numărul de internări. În cazul în care nu se întâmplă lucrul acesta, vom găsi varianta să treacă doar pe ambulatoriu. De fapt, aceasta este propunerea directorului medical pe care o agreez.

Este foarte bună pentru că nu se mai justifică prezenţa în secţie. 38 de pacienţi într-un an, este ceva ruşinos pentru un medic”, a avertizat managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial