2 mai 2024
Scuteriştii, beleaua pe capul poliţiştilor dâmboviţeni

Scuteriştii, beleaua pe capul poliţiştilor dâmboviţeni

Conducători de mopede, depistaţi de poliţişti fără permise de conducere!

În data de 02 februarie 2013, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti l-au depistat pe numitul N. M., de 20 de ani, din comuna Gura Foii, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet.

Totodată, în data de 03 februarie a.c., patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa a depistat pe numitul P.C., de 24 de ani, din comuna Runcu, în timp ce conducea un moped fără plăcuţe de înmatriculare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că numitul P.C. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele tânărului, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 85 alin1 şi art. 86 alin.1 din O.U.G 195/2002.

Poliţiştii au aplicat sancţiuni în valoare de 12 400 de lei, în urma unei acţiuni organizate pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului

În perioada 02-03 februarie a.c., 62 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale au acţionat pe raza competenţă, pentru asigurarea respectării legii, creşterea vizibilităţii poliţiei în spaţiul public şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

Astfel, poliţiştii au aplicat un număr de 80 de sancţiuni contravenţionale, din care 69 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie conform O.U.G 195/2002 şi 10 pentru sancţionarea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în conformitate cu Legea 61/1991, valoarea totală a acestora însumând 12 400 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 9 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

77 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate

În perioada 02-03 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii, depistării şi combaterii faptelor de natură penală, săvârşite de către conducătorii de autovehicule.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora însumând 11.550 de lei, din care 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 17 pentru neportul centurii de siguranţă.

Totodată, ca urmare a nerespectării legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii au constatat un număr de 13 infracţiuni din care 4 constând în conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a deţine permis de conducere şi 3 privind conducerea unui autovehicul de către o persoană aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial