27 iulie 2024
Şcoala 10 din Târgovişte, modernizată cu bani europeni!

Şcoala 10 din Târgovişte, modernizată cu bani europeni!

scoala10„Avem un proiect care de data aceasta vizează infrastructura educaţională… Este vorba de Şcoala «Radu cel Mare», cunoscută ca şi Şcoala 10, este o şcoală la care deja am semnat contractul de proiectare. Aici urmează să fie implementat un proiect pe fonduri europene, se vor face lucrări ample, se va face mansardarea actualului corp de clădire.

Vrem ca la mansardă să avem un amfiteatru cu aproximativ 150 de locuri, de asemenea încă patru săli de clasă, două pentru program suplimentar şi două pentru after-school. Vrem să facem o sală de sport cu tribune, cu aproximativ 300 de locuri. Totodată, vrem să facem o sală de mese, vrem să punem covor sintetic pe terenul de sport. 20 de săli de clasă urmează să intre la dotare cu tot ceea ce înseamnă mobilier, kituri pe discipline şi aşa mai departe.

De asemenea, urmează ca actualul corp să fie reabilitat integral, să se facă anvelopare, schimbare acoperiş, gresie, faianţă, instalaţii, plus realizarea unor laboratoare de fizică-chimie, informatică. Se va face un cabinet stomatologic, un cabinet medical, adică se va face cam tot ceea ce este nevoie pentru o unitate de învăţământ pentru a oferi condiţii dintre cele mai bune pentru elevi şi cadre didactice.

Pentru a vă face o idee, avem peste 25 de unităţi de învăţământ pe care vrem să le finanţăm pe diferite programe, unul dintre aceste programe este Programul Operaţional Regional, pe fonduri europene, mai avem pe Ordonanţa 28 unde ni se permit investiţii pe infrastructura educaţională.

Avem de lucru, la momentul acesta pregătim documentaţiile. Cred că avem în jur de 7 documentaţii în lucru în momentul de faţă, toate pregătite pe Ordonanţa 28, pe Programul de fonduri europene, Axa 4, Axa 10 sau Axa 3”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial