3 mai 2024

Schimbări majore pe Platoul Prefecturii! Ce plan are Primăria Târgovişte!

www.mariusbuga.ro_images_prefectura1„Am avut o discuţie şi cu cei care pregătesc documentaţiile pentru Piaţa Tricolorului, trecem la faza de DALI. Va fi o piaţă publică foarte frumoasă, vom schimba într-o măsură importantă zona. Vor fi spaţii verzi, vor fi fântâni, de asemenea vor fi zone de relaxare foarte frumoase.

Eu zic că acea piaţă va fi un reper important, un element de referinţă pentru ceea ce înseamnă centrul municipiului Târgovişte. Sperăm să finalizăm documentaţiile în acest an, pe bugetul de anul viitor să asigurăm finanţare şi să începem şi execuţia la principala piaţă publică din municipiul Târgovişte.

Va fi păstrat într-un fel spaţiul destul de mare din zona unde se organizau tot felul de spectacole, dar nu la dimensiunile pe care le avem în momentul de faţă, va fi însă un element central care va asigura ca noua piaţă să fie tot una deschisă.

Vor fi zone mai restrânse, vom construi şi un mic amfiteatru pe zona de lângă CEC unde are loc ceremonia militară şi religioasă cu diferite ocazii, deci va fi o zonă care cred eu că va atrage foarte mult târgoviştenii şi vor fi şi foarte multe zone de spaţii verzi, vor fi zone verzi foarte frumoase pentru că avem nevoie de aşa ceva în municipiul Târgovişte.

De altfel, toate investiţiile pe care le vom face vor ţine cont şi de acest lucru. În ceea ce priveşte această investiţie, noi suntem pregătiţi să o facem şi cu fonduri locale, dar dacă vom identifica o zonă de finanţare sigur că vom merge pe zona de finanţare respectivă.

Deocamdată trebuie să avem documentaţia pentru a putea aplica dacă se va ivi ceva. În orice caz noi suntem pregătiţi, dar din păcate pe zona de finanţare oferta nu este chiar generoasă pe niciuna din Axele de finanţare, indiferent că discutăm de fonduri europene, de Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi diferite programe de finanţare pe Ministere”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial