28 aprilie 2024

SCANDAL ZGUDUITOR! Fosta șefă a Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, acuzată că a primit 150 de milioane MITĂ!

www.mariusbuga.ro_images_laurab„Din 2014, toate sesizările care vin le repartizăm către Garda de Mediu, ISU, Consiliul Judeţean, Poliţie, DSP, DSV, primării, în funcţie de reclamaţie.

Am primit vreo 30 de reclamaţii doar anul ăsta, la toate primim răspuns. Unele reclamaţii nu se confirmă, au fost făcute tendenţios. Toate reclamaţiile astea au fost făcute de «prieteni de bine», o să fac plângere la poliţie legat de articol.

Aveţi aici, omul spune că a primit autorizaţia în 7 zile şi l-a ţinut doamna Briceag Laura. Trebuia să primească în două săptămâni, l-a ţinut 90 de zile.

Eu am chemat Corpul de Control al dlui ministru, aştept acum raportul şi câteva capete s-ar putea să plece de aici şi s-ar putea să dau drumul şi la hârtiile prin care au luat mită!

Am avut reclamaţii de la ferma de caişi de la Crevedia. Nu pot fi acuzat de tăinuire, că am dat drumul la hârtii la Corpul de Control al ministrului. În momentul în care a simţit că ăla a scris, s-a dus şi i-a dat banii acasă.

Aştept concluziile Corpului de Control, acei oameni încă lucrează aici. Acei oameni sunt Laura Briceag şi… dar ea e singura care face asta. Ia uite ce scrie colea, câţi bani? 150 de milioane!

Uite, 150 de milioane. Lasă că o ţin la mine (n.n. hârtia). Da, e o sesizare referitoare la Laura Briceag că a luat mită 150 de milioane. Corpul de Control a fost acum 4-5 luni aici. Mai sunt şi alte sesizări, dar oamenii sunt ieşiţi la pensie, dosarele sunt la poliţie”, a declarat directorul executiv APM Dâmboviţa, Mirel Nica, în conferinţa de presă.

Într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se precizează: „Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploie şti au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea, pentru 24 de ore (începând de la data de 04.09.2014, ora 14.00, până la data de 05.09.2014, ora 14.00), a suspectului BĂNICĂ ION ORLANDO, reprezentant al S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L, pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată. (…)

În perioada 2012 – 2014, suspectul Bănică Ion Orlando a remis unor funcţionari cu atribuţii de conducere şi control din cadrul Agenţiei pentru protecţia Mediului Dâmboviţa şi Gărzii de Mediu Dâmboviţa, sume de bani şi bunuri în schimbul «protecţiei» pe care aceştia au asigurat-o agentului economic S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. cu prilejul controalelor efectuate referitor la modul de preluare, depozitare şi procesare a deşeurilor la punctul de lucru Fieni, inclusiv prin furnizarea de informaţii nedestinate publicităţii.

(…) În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial