Dum. sept. 8th, 2024

“Un jurnalist local conduce galeria Chindiei la meciurile din deplasare, controlează site-ul suporterilor, este crainicul stadionului, dar şi prins în grila de salarii a clubului târgoviştean. A luat bani şi de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, ca întreţinător de centrale, însă preşedintele Adrian Ţuţuianu i-a reziliat contractul, după ce a aflat că în campania electorală a distribuit flyere denigratoare pe stadioane.

Practic, toţi conducătorii Chindiei s-au lipit de el, pentru că era recomandat de şefii locali ai PDL. Doar Adrian Ţuţuianu a luat iniţial atitudine, însă după coabitarea cu primarul Gabriel Boriga, l-a acceptat înapoi la stadion. Apoi au urmat colaborarea plătită, organizarea deplasărilor pentru suporteri şi seria de scandaluri în care individul a târât clubul târgoviştean.

V-am iertat după jignirile de la Zagon, dar tot nu vă opriţi!

Din momentul în care am fost numit reprezentantul CJG în AGA de la FC Chindia, jurnalistul-şef de galerie-crainic-administrator de site-uri a declanşat o campanie furibundă la adresa mea şi a preşedintelui Ţuţuianu, alături de alţi “prieteni” din presa locală. Urmează un episod petrecut la ultimul meci din returul campionatului trecut, cu Unirea Slobozia, ce a adus retrogradarea echipei în Liga a III-a.

“După ce ai plecat de la cabina presei, respectivul a trimis mesaje telefonice celor din galerie şi imediat au început să strige contra ta, adresând aceleaşi jigniri pe care le-au repetat la Zagon”, mi-au povestit colegii de breaslă, care le-au cerut jandarmilor să intervină.

La Zagon nu s-a mai ascuns, îndemnând galeria să-mi strige diverse măscări, confirmate inclusiv de oficialii meciului sau ai echipei gazdă. Tot atunci s-a strigat anti-FRF, anti-LPF, anti-PSD, anti-Dinamo sau contra ungurilor, cum nici “Jurnal de Dâmboviţa” nu a scăpat netaxat. Aş fi putut trimite un memoriu către FRF şi LPF, însă m-am gândit că nu merită să sufere clubul pentru rătăcirile acestui individ.

Ulterior, am primit jigniri şi ameninţări în cadrul emisiunii pe care o moderează, chiar dacă Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a adresat postului la care este angajat o scrisoare de atenţionare, întrucât nu au fost respectate prevederile art. 10, alin. (1), (2) şi (3) privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

“Şefii sunt tot mai nemulţumiţi că omul se foloseşte de numele televiziunii într-un război personal, atrăgând atenţia CNA”, ne-au dezvăluit surse din cadrul postului la care personajul este angajat. Până şi cei care l-au susţinut politic au recunoscut că a ajuns prea departe, mult prea departe.

V-am avertizat că are un discurs periculos!

I-am atenţionat pe cei din conducerea Chindiei asupra limbajului folosit de crainicul stadionului, încă de la meciul de cupă cu CSU Craiova, când a ironizat echipa oaspete, spre revolta celor din galeria oltenilor. Nu a lipsit mult ca suporterii Chindiei să se ia la bătaie cu cei de la Craiova. Din păcate, respectivul şi-a continuat “recitalul”, chiar dacă i-am transmis să fie prudent la derby-ul seriei C6, cu Argeşul Piteşti.

A anunţat greşit rezultatul meciului dintre Titu şi Conpet, iar apoi mi-a adus jigniri la staţia de amplificare a stadionului, cu scopul de a-mi denigra imaginea publică şi de a instiga încă o dată spectatorii împotriva mea. “Ne-a dezinformat jurnalistul Costin Mihai… care se face lipsit de credibilitate… iată cum înţelege să trateze suporterii Chindiei”, am selectat doar câteva din jignirile care au răsunat pe stadion, cu intenţia vădită de denigrare şi de instigare, confirmate de zeci de spectatori. În primul rând că eu nu am vorbit absolut deloc cu individul de luni bune, deci nu i-am transmis nici un rezultat de la Titu. Dacă l-a preluat greşit, fără să-l verifice, el a dezinformat publicul spectator şi nu eu.

Cum atacurile acestui personaj se tot repetă, iar el continuă să fie asumat de clubul Chindia, de data aceasta voi trimite un memoriu către FRF, pentru a prezenta jignirile aduse de crainicul stadionului. “Dacă mă cheamă la comisie, eu o să spun ce am auzit că s-a transmis la staţia de amplificare a stadionului din Târgovişte”, a sunat reacţia observatorului de joc, Gabriel Oprea, care a surprins cele două intervenţii ale crainicului la adresa mea. Să-şi asume conducerea clubului eventualele sancţiuni, câtă vreme am avertizat că are ieşiri necontrolate, ce pot atrage amenzi dure din partea federaţiei.

Continuă ameninţările şocante

“Ţi-a adus jigniri incredibile de faţă cu mai mulţi martori, ba chiar a ameninţat că la meciul de cupă din Ştefan cel Mare, îi va pune pe cei din galeria Stelei să te omoare în bătaie la stadion. Te sfătuim să nu mergi la partida de joi, cu Dinamo şi la nici un meci al Chindiei. Ţi se pregăteşte ceva foarte urât”, m-au avertizat persoane pe care le voi cita ca martori, în plângerea pe care o voi depune astăzi la poliţie.

Chiar şi site-ul suporterilor prezintă un articol cu caracter instigator, în care sunt prezentat ca cel care a jignit şi blamat galeria, alături de imagini de la meciul Chindiei cu Argeşul Piteşti, cuprinse într-un material video realizat şi semnat chiar de… De aici e treaba organelor de cercetare să descopere cine stă în spatele acestui site, care se foloseşte fără nici o teamă de imagini ce aparţin unui post local de televiziune, târât şi el în derizoriu, chiar dacă se vrea respectabil.

În plus, pe pagina de facebook a individului apar comentarii cu tentă macabră la adresa mea, adresate de membrii ai galeriei, întărindu-mi convingerea că a devenit periculos să asist la meciurile Chindiei. Tocmai de aceea am evitat să apar la derby-ul cu Argeşul Piteşti, pentru că îmi simt ameninţată nu doar integritatea fizică, dar şi viaţa.

Apărat de şefii clubului, deci nu face de capul lui…

Mulţi spun că în spatele acestor şicane ar sta un personaj din conducerea clubului Chindia, care a optat pentru colaborări cu individul din presă pe mai multe planuri şi pe care l-a apărat cu toate puterile după evenimentele de la Zagon. Nici acum nu pare să-l deranjeze ieşirile repetate în decor ale aliatului din presă, chiar dacă afectează enorm imaginea clubului şi riscă să atragă sancţiuni grele din partea FRF şi a LPF.

Lipsa de reacţie poate fi interpretată şi ca încurajare tacită. În tot acest timp, Chindia a început să simtă că arbitrajele nu mai sunt cele de la începutul campionatului. Spre exemplu, la meciul cu Piteşti, observatorul de arbitri Ion Oltean a fost schimbat în ultimul moment cu Radu Petre, sursele noastre informându-ne că cei din Comisia Centrală a Arbitrilor ar fi trimis şi un supervizor, pe Valeriu Ioniţă. Ziarul a luat decizia de a nu mai prezenta numele, fotografia şi orice declară conducătorul Chindiei, dar şi de a nu mai participa la conferinţele de presă la care apare acesta.

Din păcate, un coleg mai tânăr a încălcat regula. “Jurnal de Dâmboviţa” este liderul autoritar în presa scrisă dâmboviţeană şi considerat unul dintre cele mai bune ziare locale din România, rezistând prigoanei politice datorită unităţii colectivului, a curajului de a lupta pentru principiile dreptăţii şi a credibilităţii în scris.

Noi funcţionăm după anumite reguli, pe care dacă nu le respectăm, devenim vulnerabili. Am un mesaj şi pentru antrenorul Silviu Dumitrescu, plus salutări transmise din partea lui Silviu Crângaşu, preşedintele lui Conpet Ploieşti. Cum cei doi s-au intersectat la gruparea prahoveană, Crângaşu a petrecut multe alături de Dumitrescu. Şi acum mesajul. În loc să cerţi reprezentantul ziarului nostru la meciul de vineri, pentru a-l apăra pe crainicul stadionului, cu un discurs periculos în timpul partidei, mai bine ţi-ai îndrepta reproşurile către cel care poate atrage sancţiuni asupra clubului!

COSTIN MIHAI”