26 aprilie 2024

Şarlatanii ăştia n-au frică de Dumnezeu! Au înşelat măicuţele de la mai multe mănăstiri din Dâmboviţa!

www.manastireadealu.ro_8 GALERIE FOTO_7 DIN VIATA MANASTIRII_6Bănuiţi de infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, reţinuţi de poliţişti

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au descins la locuinţa unui bărbat, de 59 de ani, din localitatea Dăeşti, judeţul Vâlcea, bănuit de comiterea de înşelăciuni.

Din cercetări a reieşit că în perioada mai-iunie 2015, prin atribuirea în fals a calităţii de funcţionar public, bănuitul, împreună cu membrii familiei, ar fi contact telefonic reprezentanţii unor lăcaşuri de cult din Dâmboviţa sau diverse persoane fizice, beneficiare de subvenţii în agricultură, inducându-le în eroare că trebuie să efectueze anumite lucrări specifice în teren, în caz contrar părţile vătămate ar fi trebuit să restituite subvenţiile primite.

De asemenea, părţilor vătămate le era recomandată o societate specializată în executarea de lucrări specifice, reprezentată de unul dintre bănuiţi.

Pejudiciul cauzat este de 150.000 de lei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pe numele principalului bănuit, Tribunalul Vâlcea a emis în anul 2013 un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de trei luni pentru comiterea de înşelăciuni.

Poliţiştii au procedat la reţinerea pentru 24 de ore a bănuiţilor, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentaţi magistraţilor pentru dispunerea de măsuri preventive.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial