18 mai 2024
SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE – 2024

SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE – 2024

SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE – 2024

Numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște, dintre care foarte mulți tineri, au participat la slujba Învierii Domnului, săvârșită, duminică, 5 aprilie 2024, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pe platoul din fața istoricei Catedrale voievodale muntene. După aceea, Părintele Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie în interiorul sfântului locaș, reper de secole al efervescenței credinței locuitorilor de pe aceste binecuvântate meleaguri.

Înaltul Ierarh a fost însoțit de un sobor de preoți și de diaconi din care au făcut parte Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial și Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, Prorector al Universității ”Valahia” din Târgoviște.

Înaltpreasfinția Sa a aprofundat, în cuvântul de învățătură, înțelesurile spirituale, culturale și misionare ale Învierii Domnului, arătând că această sărbătoare, cea mai mare pentru întreaga Creștinătate, reprezintă piatra de temelie a Bisericii, cel mai important reper al vieții noastre, în afara căruia istoria omenirii nu-și poate găsi niciodată rostul, pentru că civilizația creștină, Europa și întreaga lume sunt fundamentate pe valorile Evangheliei lui Hristos, care au în centrul lor acest glorios eveniment.

Învierea Domnului reprezintă o parabolă pentru viața noastră, un îndemn și o chemare de nerefuzat la permanenta înnoire a vieții, pentru a deveni semne de schimbare în comunitățile noastre, mărturisitori ai bunătății și frumuseții iubirii Tatălui ceresc, prin cuvânt și prin faptă, mai cu seamă către cei năpăstuiți și neajutorați, ca manifestare concretă a filantropiei creștine.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial