27 aprilie 2024

Salarii URIAȘE la Spitalul Județean Târgoviște: Un medic, aproape 4000 de euro, un asistent, o mie de euro

jafsp2„Într-adevăr, de la 1 martie, pentru medici şi asistenţi Guvernul actual a găsit o soluţie de salarizare superioară… Mulţi au fost alertaţi că de ce cresc salariile doar la medici şi asistenţi, principiul a fost că doar medicii şi asistenţii părăsesc România pentru nişte salarii mai bune în străinătate şi acesta a fost principiul pentru care doar la aceste două categorii profesionale din cadrul unităţilor sanitare să se realizeze o creştere substanţială, care pentru unii într-adevăr pare stiinţifico-fantastică, dar iată să s-a găsit soluţia finanţării…

cladAş putea să vă dau câteva exemple, şi recunosc că deşi salariile sunt bune şi la momentul actual vor fi într-adevăr considerate mai demne profesiei cu care ne ocupăm zi de zi. Vă dau exemplu medicului primar gradaţia V, care este cea mai înaltă gradaţie profesională, dacă la momentul actual are salariul de bază de 7020 lei şi creşte la 15.567 lei, deci practic se dublează.

Vorbim numai de salariul de bază pentru că medicii care efectuează gărzi au şi un contract suplimentar… Un asistent debutant, gradaţia V, de la 2500 lei creşte salariul la 4600 lei, iar la un asistent principal, care are gradaţia V, creşte salariul de la 3200 lei la 4800 lei. Sunt creşteri semnificative… La salariile astea eu zic că se vor atrage medicii din străinătate… După creşterea aceasta salarială acum se poate pune serios problema şi separării prestării de servicii medicale şi la stat şi în privat de către medici.

Eu nu sunt de acord nici nu practicile de a primi atenţii de la pacienţi, în cazul în care se dovedeşte că se face acest lucru fiecare răspunde răspunde de ceea ce face. Sunt total împotriva condiţionării actului medical dacă o astfel de practică există”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial