27 iulie 2024

“SĂ-I GĂSIM CU POLIŢIA!” Vezi ce solicitare URGENTĂ are prefectul de Dâmboviţa!

talha2„Vreau să ştiu dacă se urmăresc firmele care recrutează forţă de muncă pentru afară, să verificăm concordanţa între contractul încheiat iniţial şi respectarea lui.

Sunt foarte multe discuţii că muncitorii sunt recrutaţi pentru o anumită retribuţie şi acolo nu li se respectă drepturile.

Avem informaţii că oamenii sunt exploataţi într-un regim aproape sclavagist, adică sunt duşi, li se iau documentele, prestează 12-14 ore pe zi fără să fie retribuiţi cum trebuie”, spune prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

„La ora actuală, nu avem în Dâmboviţa nicio societate în străinătate.

Există societăţi care intermediază anumite lucruri pentru cetăţeni din România, pentru a urma să lucreze la o societate dintr-o altă ţară, dar asta nu e plasare de forţă de muncă.

În momentul în care omul a ajuns într-o altă ţară şi contractul de muncă se încheie acolo, nu mai e în competenţa noastră”, susţine Marius Lixandru, şeful ITM Dâmboviţa.

„Sunt şi în Dâmboviţa oameni care fac treaba asta. Haideţi să-i găsim cu Poliţia. Este o verificare”, a adăugat prefectul Marinescu.

imari

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial