joi. oct. 24th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_etilotestInfracţiuni la regimul rutier, cercetate de poliţişti

Doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 60 de ani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorii auto au prezentat alcoolemii peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

De asemenea, un alt bărbat, de 25 de ani, din Răzvad, a fost identificat în trafic în timp ce conducea un autoturism, a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată din luna noiembrie 2014.

Totodată, din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă

permis de conducere” şi „punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”.