mie. oct. 23rd, 2024

Poliţiştii dâmboviţeni au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.200 lei, cu ocazia unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos

În zilele de 18 şi 19 februarie a.c., lucrătorii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni au organizat şi executat acţiuni pe linia prevenirii sustragerilor de material lemnos, ocazie cu care fost depistate 9 persoane din comuna Moroieni, sat Glod, care transportau cu ajutorul unor atelaje hipo cantitatea de 8 mc material lemnos, fără documente de provenienţă.

Cei 9 au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 21.200lei, potrivit prevederilor art.19, alin.1, lit.b din L 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

27 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor judiciare stradale

Ieri, 19 februarie 2012, în intervalul orar 22:00-03:00, lucrătorii Poliţiei oraşului Găeşti au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor judiciare stradale, a faptelor cu violenţă, ocazie cu care au fost aplicate 27 de sancţiuni în valoare totală de 6000 lei.

Astfel, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale şi au oprit pentru control în trafic 30 de autovehicule, fiind reţinute 2 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere. Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au identificat un număr de 127 CD-uri, de tip pirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

• La acest sfârşit de săptămână,, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au fost prezenţi în stradă, pentru prevenirea unor evenimente rutiere negativ. Trei conducători auto s-au ales cu dosare penale, după ce au condus fără permis sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ziua de 19 februarie 2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Titu au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de C.M., de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, fără permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deţine permis de conducere ( OUG 195/2002 R).

• În ziua de 18 februarie 2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de A.V., de 32 de ani, din localitate. În urma controlului documentelor conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără a deţine permis de conducere ( OUG 195/2002 R).

• Pe strada Eroilor din municipiul Târgovişte, a fost depistat numitul G.R., de 26 de ani, din comuna Voineşti, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. (OUG 195/2002, republicată).