10 mai 2024
S-a redeschis telecabina din Bușteni. Oamenii au stat ore întregi la coadă pentru a ajunge la Babele și la Sfinx

S-a redeschis telecabina din Bușteni. Oamenii au stat ore întregi la coadă pentru a ajunge la Babele și la Sfinx

telec4Cozile “tradiţionale” de pe DN1 par să se fi mutat la telecabină. Turiştii care au ajuns sâmbătă pe Valea Prahovei şi au vrut să meargă din Buşteni spre Babele şi Sfinx au avut de aşteptat chiar şi trei ore.

telec7Pentru că erau pentru prima oară aici şi voiau musai să vadă locurile, unii au răbdat cu stoicism şi au încercat să alunge plictiseala butonând telefoanele şi trăgând adânc în piept aer de munte.

telec6După ce în ultimele luni a fost închisă pentru o revizie generală, telecabina din Buşteni funcţionează din nou, iar turiştii au aşteptat cu nerăbdare la coadă ca să ajungă pe crestele munţilor. Aşteptarea s-a prelungit însă mult mai mult decât estimaseră.

telec5“Din păcate, coada este interminabilă, ba chiar de ore! Este foarte greu de ajuns acolo.”

“Ne enervăm!” 

“De cât timp aşteptaţi?
De vreo două ore şi jumătate! Ne-am cam plictisit, dar ne-am găsit de lucru, am stat pe telefon…”

telecÎn schimb, turiştii care au preferat să urce cu telecabina din Sinaia au fost ceva mai norocoşi pentru că aici au lipsit cozile. E drept şi vremea s-a stricat, a început să plouă după-amiaza.

telec3La Sinaia, turiştii au admirat bolizii de sute de cai putere, care se vor întrece duminică după-amiază în cadrul unui raliu. Pasionaţii nu ratat nici ocazia să-şi facă fotografii cu campionul Mihai Leu, care – după 10 ani de pauză – a decis să revină în concursurile de mare viteză, la volanul unei maşini care a atras privirile tuturor.

telec1Mihai Leu: “E un Ferrari 458, este o maşină care are circa 600 de cai putere. Este o maşină performantă. Bine, ca să ne batem pentru un loc bun ne-ar mai trebui nişte cai putere.”

telec2N-au lipsit însă nici binecunoscutele ambuteiaje de pe DN1. Între Comarnic şi Sinaia, dar şi în Buşteni, s-au format cozi imense de maşini.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial