Pastrama cu mamaliguta, bulz cu cea mai buna branza de burduf, fasole cu ciolan si tuica naturala suta la suta!
Ciobanii din Dambovita sarbatoresc, timp de doua zile, ravasitul oilor.
Traditia spune ca an de an, spre finele lui septembrie, sa coboare cu mioarele din munte si sa le aduca localnicilor, dar si vizitatorilor veniti din toate colturile tarii, branza proaspata, cas afumat, dar si multe alte specialitati din carne si lactate, numai bune de gustat!
Anul acesta, dambovitenii sarbatoresc la Runcu ce-a dea 23-a editie a Ravasitului oilor. Fiecare cioban a venit la targul de toamna cu ce are mai bun.
“Pastrama de oaie la ceaun e o nebunie, am pus si putin vin, avem si varza cu costita, avem fasolea cu ciolan, inca nu e gata, mai avem sa punem verdeata”.
“Am adus pastrama, carnaciorii, produse traditionale, branza de bruduf. O reteta pentru doamne, sa placa invitatilor si sa nu dea gras la masa? Pastrama cu mamaliguta si bulzul!”
Iar vizitatorii aproape ca n-au stiut ce sa cumpere mai repede. Preturile li s-au parut convenabile, iar de calitate nu s-a mai pus problema.
“Niste pastrama, niste cascaval, un tuci, a ramas sa vin sa-mi faca si mamaliga”