mie. oct. 23rd, 2024

“Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, în colaborare cu efective de la Biroul pentru Imigrări Dâmbovița, au organizat o acțiune comună pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

Acțiunea desfășurată a urmărit prevenirea și combaterea migrației ilegale și traficului de persoane, prin identificarea spațiilor de cazare, verificarea documentație specifice, dar și prin verificarea societăților comerciale care utilizează forță de muncă străină.

Astfel, în urma unui control efectuat în comuna Runcu, polițiștii au depistat 14 cetățeni nepalezi care ar fi desfășurat activități în domeniul construcțiilor, la o societate comercială, fără a avea drept legal de muncă pe teritoriul României.

De asemenea, 10 dintre aceștia aveau expirat dreptul de ședere pe teritoriul țării.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor art. 11 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, și au aplicat o sancțiune contravențională angajatorului, în valoare de 100.000 de lei, fiind emise 14 decizii de deturnare cu plecare voluntară, conform prevederilor art. 81 din O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România”, precizează IPJ Dâmboviţa.