29 martie 2024
Romanța adună, an de an, la Târgoviște, mari voci ale scenelor muzicale naționale și internaționale

Romanța adună, an de an, la Târgoviște, mari voci ale scenelor muzicale naționale și internaționale

“Când spunem Târgoviște, spunem și „Crizantema de Aur”!

Festivalul Național „Crizantema de Aur”, organizat la Târgoviște, încă din anul 1968, iată că a ajuns în acest an la ediția a 55-a. Este o ediție jubiliară, ce merită să fie celebrată la adevărata ei valoare istorică și muzicală. „Crizantema de Aur” este o emblemă națională a rezistenței prin cultură, un adevărat fenomen muzical, a cărui longevitate unică în România vorbește de la sine despre virtuțile culturale, morale, estetice și unioniste ale Romanței.

Ea, Romanța, este cea care adună, an de an la Târgoviște, în a III-a săptămână a lui octombrie, mari voci ale scenelor muzicale naționale și internaționale, tineri interpreți și creatori de romanță, profesioniști ai genului, orchestre și dirijori de marcă, specialiști în patrimoniu cultural, reputați oameni de cultură.

Cu toții sunt atrași de farmecul aparte al Romanței, de atmosfera poetică în care se desfășoară festivalul, de profesionalismul și dăruirea cu care este organizat, de frumusețea boemă a Târgoviștei, tot mai înnobilată în ultimii ani, precum și de ospitalitatea organizatorilor.

Târgoviștea și-a câștigat binemeritat titlul de cetate a muzicii românești, iar noi suntem onorați ca, an de an, să adăugăm noi ediții de colecție în istoria impresionantă a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”.

Ne bucură și ne onorează că în acest an avem numeroși participanți și din Diaspora, atât în concursuri, cât și în concerte, această ediție unindu-ne din nou în jurul valorilor identitare și ale respectului pe care îl datorăm moștenirii culturale seculare pe care Romanța a oferit-o Târgoviștei cu generozitatea, eleganța și smerenia unei regine între genurile muzicale românești și europene.

La mulți ani, Crizantema de Aur!

La mulți ani, Târgoviște – Cetate a Romanței!”, a transmis Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial