Dum. dec. 22nd, 2024

Toti pacientii care trec pragul clinicilor LIFE Dental Spa sau VIVO Dental, parte a LIFE Group, prezinta carii in diferite stadii de gravitate, iar statistica arata ca, in medie, intre 8 si 10 dinti sunt afectati de aceasta problema, pe langa altele, ce pot fi asociate.

O persoana ajunsa la maturitate are 32 de dinti in cavitatea bucala, insa datele LIFE Group arata ca aproximativ o treime dintre acestia sunt afectati de carii aflate in diferite stadii de evolutie, ce necesita tratament rapid, pentru a nu crea probleme mult mai mari. Chiar si cele mai mici carii, punctiforme, trebuie tratate minim-invaziv, deoarece acestea pot evolua si ajunge sa afecteze nervul dintelui, sa produca dureri, infectii si chiar pierderea sa. 

Vechile conceptii conform carora cariile mici sunt “marmoratii” si asupra lor nu trebuie intervenit nu mai sunt valabile, iar asta deoarece practica a dovedit ca acestea sunt tot carii aflate in stadii incipiente care pot avansa si crea probleme.

Utilizam un protocol eficient, cu echipamente capabile sa identifice in profunzime gravitatea cariilor sau a altor probleme ce pot fi asociate si sa le tratam fara durere, prin intermediul laserului dentar, intr-un timp mult mai scurt si fara disconfort. Inca de la introducerea echipamentelor in clinicile noastre am inregistrat cresteri constante ale numarului de pacienti care au renuntat la modul <traditional>, de tratare a cariilor – cu freza -, pentru o tehnologie de varf, extrem de eficienta si utilizata cu succes in Vestul Europei si in SUA”, a declarat Dr. Cristina Obreja, CEO si cofondator LIFE Dental Spa.

Costul tratamentului cu laser al unei carii variaza intre 300 si 600 RON. Nesolutionarea problemelor poate duce la cheltuieli si de peste 10 ori mai mari

Tratamentul cu laser al unei carii variza intre 300 si 600 RON in functie de clinica, zona in care se afla sau pachetele promotionale disponibile. In aceasta perioada, de exemplu, clinicile VIVO Dental beneficiaza de un pachet promotional pentru tratarea cariilor la care sunt achitate doua interventii si cea de-a treia este gratuita, in acest fel pretul pentru o interventie s-ar ridica la aproximativ 300 RON.

In toate clincile noastre utilizam laserul pentru tratarea problemelor dentare, iar rezultatele se vad imediat, pacientii revin cu placere ori de cate ori este nevoie, cadrele medicale sunt foarte bine pregatite si dispunem de specialisti pentru tratarea oricaror probleme dentare, de la pedodonti – medici specializati in supravegherea si tratarea dintilor de copii, la ortodonti sau la chirurgi. Daca ne uitam la statistici, realitatea este ca sunt putini cei care vin la medicul stomatolog pentru preventie, majoritatea trec pragul clinicilor cand deja apare durerea sau interventia devine ceva mai complexa si costisitoare. O carie, de exemplu, la care nu s-a intervenit la timp, poate necesita cheltuieli si de peste 10 ori mai mari decat simpla tratare preventiva a dintilor. Vorbim de interventie pe canal, coroane dentare sau, in cel mai rau scenariu, implantul dentar”, a subliniat Dr. Cristina Obreja.

Tratamentul dentar, cand devine prea tarziu sa mai poata fi ameliorata problema, il poate costa pe pacient pana la 5.000 RON pentru un singur dinte.

Romanii aloca, in medie, circa 1.000 lei anual pentru tratarea problemelor dentare

Romanii aloca anual, in medie, aproximativ 1.000 lei pentru tratarea problemelor dentare, iar principalele cauze pentru care acestia trec pragul clinicilor dentare sunt atat pentru tratarea gingivitei, a cariilor dentare, implantologie, dar si estetica sau igiena orala, mai arata datele LIFE Group.

Suma este, insa, cu 20% mai mica decat in ultimii ani, iar acest lucru se datoreaza, in principal, inflatiei, a dobanzilor bancare crescute si a climatului economic general mai putin favorabil.

Mai mult, opt din zece romani sufera de o forma de afectiune a gingiilor, gingivita sau parodontoza, care, de cele mai multe ori trec neobservate, nediagnosticate si netratate la timp, ceea ce poate duce la pierderea dintilor.

Igiena orala precara este cauza principala a parodontozei, iar placa bacteriana si tartrul sunt responsabile in mod direct de aparitia bolii parodontale.