24 aprilie 2024
Rezultat şocant în urma autopsiei lui Ştefan, copilul mort la un spital privat: hemoragie internă. FOTO cu documentul

Rezultat şocant în urma autopsiei lui Ştefan, copilul mort la un spital privat: hemoragie internă. FOTO cu documentul

img_1688Anunţ neaşteptat în cazul nepotului jurnalistei Mariana Ionescu, copilul care a murit după o operaţie de hernie inghinală la un spital privat din Bucureşti

Cauza decesului copilului de 1 an şi 10 luni a fost stabilită ca şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

S-a încheiat autopsia micuțului de un an și 10 luni, care a murit la un spital privat din Capitală. Primele rezultate arată că este vorba despre șoc hemoragic. Așteptăm o reacție din partea spitalului privat care, luni, într-un comunicat de presă a precizat că nu va comenta situația până când va fi gata autopsia. Părinții sunt împietriți de durere, au luat trupul micuțului acasă, iar miercuri va avea loc înmormântarea. Au spus că vor lupta până în pânzele albe pentru a li se face dreptate. Au fost declanșate mai multe anchete. Și părinții au depus mai multe plângeri la Parchet, au sesizat și Inspecția Judiciară, pentru că sâmbătă – spun ei -, la câteva ore după ce copilul a murit, au sunat la 112 să anunțe moartea suspectă, însă niciun procuror nu s-a deplasat la fața locului. Și Colegiul Medicilor a anunțat că s-a autosesizat, va declanșa o anchetă, pentru a stabili dacă medicul a respectat toate procedurile.

61995214Băiețelul de nici 2 ani s-a stins, sâmbătă noapte, într un spital privat din Capitală. Venise pentru o operație de hernie inghinală, dar la câteva ore starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator. Din păcate, nu a putut fi resuscitat, iar marți a avut loc autopsia. Răpuși de durere, părinții așteaptă acum să îl ia acasă.

 5Andreea Duta, mama lui Ştefan, băieţelul care a murit în condiţii suspecte la Spitalul Sanador din Capitală, aduce acuzaţii grave angajaţilor instituţiei private.

Mamă: „Personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. „Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine.” Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză, cu adrenalină, habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului…”

Până acum, verificările efectuate de DSP Bucureşti au arătat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, traseul pacientului, condiţiile de igienă din secția ATI Pediatrie şi produsele biocide utilizate.

Şi reprezentanţii spitalului privat au transmis un punct de vedere.

„Într-un comunicat de presă, au precizat faptul că din declaraţiile doctorilor şi din rapoartele întocmite reiese fapul că au fost respectate toate procedurile şi protocoalele medicale care se impun în astfel de cazuri.”

Conform documentației medicale avute la dispoziție, precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale.

img_1689Investigaţia este continuată şi de Colegiul Medicilor care vrea să vadă dacă personalul medical şi-a făcut corect datoria. Şi polițiștii de la secţia 4 s-au sesizat şi au început o anchetă pentru ucidere din culpă. Iar spitalul a sesizat şi el Parchetul în privinţa morţii suspecte.

„Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR.″

Între timp tatăl copilului a depus o plângere la Parchet.

Avocată: „Investigaţiile sunt în plină desfăşurare, iar esenţial este raportul medico-legal, care va stabili exact cauza morţii.”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial