joi. sept. 19th, 2024

Rezervist voluntar în Armata României – seria II/2024‼️

Până pe data de 20.09.2024 continuă înscrierile pentru ocuparea a 3435 de locuri de rezervist voluntar – ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați, disponibile în unități militare de pe întregul teritoriu național.

Activitățile de selecție se desfășoară după cum urmează :

-testare psihologică și probă sportivă 09-27.09.2024;

-examinare medicală 16.09-11.10.2024.

Repartizarea candidaților : 21-25.10.2024

♦️Cetățenii interesați de îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, se pot adresa personalului din cadrul Biroului Informare Recrutare.

♦️Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în baza prevederilor legii 270 din 2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari și a Ordinului ministrului apărării naționale nr. M 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii nr. 270/ 2015 cu modificările și completările ulterioare.

♦️La prezentarea la Centrul Militar, cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente :

-actul de identitate, în original și copie;

-certificatul de naștere, în original și copie ;

-certificat de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii cererii de înscriere ;

-acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și copie ;

-permis de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original și copie, dacă este cazul, pentru candidații care optează pentru funcții unde îndeplinirea atribuțiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice ;

-livretul militar, în original și copie, dacă este cazul numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

♦️ Avantaje care derivă din acest statut :

-posibilitatea continuării carierei în viața civilă;

-cuantumul remunerației acordate în perioada în care rezervistul voluntar nu participă la instrucție și nici la misiuni este de 30% din solda de funcție la care se adaugă solda gradului deținut.

Pentru informații suplimentare personalul din cadrul Biroului Informare Recrutare vă stă la dispoziție în cadrul centrelor militare județene.

Vă așteptăm alături de noi!🇷🇴

Pentru mai multe informații vă așteptăm la cortul Asociației Ofițerilor in Rezervă din România AORR, amplasat pe platoul Primăriei Târgoviște, începând cu data de 6 septembrie, ora 10.

Împreună suntem mai puternici!