29 martie 2024
Reuşită! Poliția Municipiului Târgoviște are, în sfârşit, propriul sediu în administrare

Reuşită! Poliția Municipiului Târgoviște are, în sfârşit, propriul sediu în administrare

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliția Municipiului Târgoviște are propriul sediu în administrare.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița adresează mulțumiri autorităților publice centrale și locale ce au contribuit semnificativ la realizarea acestui demers.

În conformitate cu prevederile H.G nr. 461/2022 privind înscrierea unor imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestora în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, act normativ publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 349 din 08.04.2022, sediul Poliției Municipiului Târgoviște a fost declarat bun de uz și interes public național, fiind dat în administrarea poliției dâmbovițene.

Informații de background:

Poliția Municipiului Târgoviște, cu sediul pe strada General I.E Florescu, nr.8, are în structura organizatorică birouri operative cu competență determinată și atribuții specifice și 5 secții de poliție rurală după cum urmează:

• Biroul de Investigații Criminale previne, investighează și cercetează infracțiunile comise cu violență, spargeri de locuințe, de unități comerciale, furturi de și din auto, furturi din buzunare, înșelăciuni cu mod de operare deosebit și desfășoară activități de identificare și tragere la răspundere penală a autorilor necunoscuți în faptele enumerate anterior;

• Biroul de Ordine Publică realizează în forma consolidată parteneriatul cu societatea civilă în vederea creșterii eficienței activităților de prevenire și combatere a faptelor antisociale, prin atragerea populației pentru asigurarea climatului de siguranță civică și prevenirea criminalității, de înlăturarea cauzelor și condițiilor care generează sau favorizează comiterea de fapte antisociale, realizează educația antiinfracțională a populației, consilierea victimelor sau potențialelor victime ale violențelor. Aceste obiective se realizează printr-o prezență permanentă și activă a polițiștilor în mijlocul cetățenilor, în vederea rezolvării cu operativitate a problemelor cu care aceștia se confruntă, acționând în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și Poliției Comunitare Târgoviște.

• Biroul Rutier previne și combate cauzele și condițiile ce generează sau favorizează producerea accidentelor de circulație, fluidizează principalele artere din municipiu, constată și sancționează abaterile de la normele legale în materie rutieră, colaborează cu toți factorii de decizie, responsabili în domeniul sistematizării rutiere și înlăturarea stărilor de pericol pentru traficul rutier.

Totodată, la sediul acestei poliții își desfășoară activitatea și polițiștii de la alte structuri de suport.

În acest context, în vederea alinierii la standarde europene, vor fi solicitate fonduri pentru modernizare și implicit pentru asigurarea unor condiții optime de lucru celor aproximativ 150 de polițiști care își desfășoară activitatea la Poliția Municipiului Târgoviște.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial