28 martie 2024
REFERATUL PROCURORILOR DNA! Deputatul Florin Popescu, prins în scandalul puilor electorali

REFERATUL PROCURORILOR DNA! Deputatul Florin Popescu, prins în scandalul puilor electorali

pui“În luna ianuarie 2012, auditorul financiar şi cenzor la SC Avicola Crevedia SA,  i-a făcut cunoştinţă administratorului cu inc. POPESCU FLORIN AURELIAN pe care i l-a prezentat ca fiind preşedintele P.D.L. Dîmboviţa şi preşedinte al Consiliului Judeţean Dîmboviţa.

Discuţiile au avut un caracter protocolar, inculpatul dându-i asigurări administratorului că îl va sprijini în activităţile economice derulate, având în vedere că societăţile comerciale administrate sunt mari contribuabili la bugetul de stat.

La sfârşitul lunii martie 2012, auditorul financiar l-a condus pe inc. POPESCU FLORIN AURELIAN  la biroul administratorului situat în incinta SC Avicola Crevedia SA.  În cursul acestei întâlnirii, inc. POPESCU FLORIN AURELIAN i-a cerut  o cantitate de cca. 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste  400.000 lei) pentru a o distribui cetăţenilor din judeţul Dîmboviţa în scop electoral, având în vedere că în luna iunie a aceluiaşi an urmau să aibă loc alegeri locale la care inculpatul candida pentru un nou mandat în funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Dîmboviţa.

Administratorul a acceptat cererea inculpatului şi l-a desemnat pe auditorul financiar să se ocupe de livrarea efectivă a produselor în locaţiile ce urmau a fi indicate de inc. POPESCU FLORIN AURELIAN.

În primele zile ale lunii aprilie 2012, la finalul unei întâlniri pe care inc. POPESCU FLORIN AURELIAN a avut-o la restaurantul Hotelului S din Târgoviște cu administratorul şi auditorul financiar, acesta din urmă i-a cerut unui martor să accepte să depoziteze cantitatea de pui grill destinată inc. POPESCU FLORIN AURELIAN în camerele frigorifice ale firmei sale SC Minion SRL Târgoviște.

Auditorul financiar avea cunoștință de existența acelor camere frigorifice întrucât SC Minion SRL era un client al SC Avicola Crevedia SA.

Pentru a elimina riscul descoperirii faptei de corupție, auditorul financiar i-a comunicat martorului că puii sunt destinați unei acțiuni caritabile organizată de Consiliul Județean Dâmbovița sub coordonarea inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN.

Iniţial,  martorul a refuzat dar la insistenţele acestuia a acceptat ca tirurile ce urmau să asigure transportul cantităţilor de pui să fie direcţionate  la SC Minion SRL Tîrgovişte  al cărui sediu era cunoscut de conducătorii auto şi de acolo să fie preluate de persoanele care îi acordau sprijin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN.

În continuare,auditorul financiar l-a chemat pe un alt martor care coordona în fapt angajaţii SC Synergy Invest SRL ce îşi desfăşurau activitatea SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. şi i-a cerut să organizeze transportul cantității de 60 tone pui grill de la antrepozitul menționat la Târgoviște, fără a-i da alte detalii.

În aceiaşi zi martorul  l-a informat pe administrator despre cererea auditorului financiar, iar administratorul i-a confirmat că poate organiza transportul , solicitându-i totodată să selecteze  din depozit puii ambalați în pungi neinscripționate întrucât ştia că produsele urmau să fie distribuite cetăţenilor şi dorea să evite asocierea imaginii firmei cu un partid politic.

În continuare, a fost contactată firma SC Nova Imar SRL, firmă care presta activități de transport pentru SC Avicola Crevedia SA și i-a cerut să asigure în zilele de 04, 05 și 10.04.2012 autovehicule necesare transportului cantităţilor de pui grill din depozitul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. la Târgoviște.

În ziua de 04.04.2012, în jurul orei 11.00,  un  conducător auto la SC Nova Imar SRL s-a deplasat cu autotractorul la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L., de unde a  încărcat cantitatea de  20.691,2 kg pui grill.

Pentru a disimula fapta de corupție și a împiedica descoperirea ei fie în timpul transportului fie în ipoteza declanșării unor cercetări  ulterioare, o martoră economist la SC Synergy  Invest SRL a întocmit la cererea auditorului financiar,   avizul de însoțire a mărfii  pentru cantitatea de  20.691,2 kg pui grill, având la rubrica furnizor SC Synergy  Invest SRL iar la poziția cumpărător SC Avicola Crevedia SA.

Întrucât transportul a întârziat din cauza unei defecțiuni tehnice la autovehicul, auditorul financiar s-a deplasat personal la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. unde a încercat să urgenteze plecarea tirului către Târgoviște. Cu această ocazie i-a cerut conducătorului auto să se oprească şi să-l aştepte în momentul în care va ajunge în dreptul drumului de acces spre SC Avicola Crevedia SA.

Conducătorul auto s-a conformat și la locul indicat a venit auditorul financiar la cererea căruia i-a predat avizul de însoțire a mărfii din 04.04.2012 .

Ulterior, auditorul financiar i-a dat documentul unei referente cerându-i să transcrie datele pe un alt tipizat de aviz de însoțire a mărfii dintr-un avizier arhivat însă la poziția cumpărător, în loc de SC Avicola Crevedia SA  să consemneze  SC Minion SRL.

Referenta  a dat curs cererii și a folosit  avizierul aferent perioadei 21.05.2010 – 13.07.2011, în  mijlocul căruia se aflau câteva file necompletate, transcriind datele dintr-un aviz în altul, cu excepția celor de la poziția cumpărător, unde a consemnat SC Minion SRL.

După ce a preluat avizul de însoțire a mărfii întocmit în fals,  auditorul financiar l-a înmânat şoferului și i-a cerut să-şi continue deplasarea iar la intrarea în localitatea Tîrgovişte să staţioneze şi să-l aștepte .

La scurt timp a ajuns şi auditorul financiar care i-a luat avizul de însoţire a mărfii, spunându-i că va fi contactat şi dirijat spre locul unde urmau să fie descărcate produsele.

În continuare, a fost dirijat transportul până la sediul SC Minion SRL, unde cu angajaţii proprii, sub supravegherea gestionarului la SC Minion SRL marfa a fost descărcată şi depozitată în interiorul unei clădiri.

În ziua următoare, 05.04.2012, mai mulţi tineri trimişi de inc. POPESCU FLORIN AURELIAN au încărcat în microbuze şi transportat la diferite locaţii întreaga cantitate de pui grill.

Tot în ziua de 05.04.2012,acelaşi şofer s-a deplasat din nou  cu autotractorul    la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. S.R.L. a avut loc încărcarea cantităţii de  20.173 kg pui grill.

Ca și în ziua precedentă, aceaşi referentă a întocmit la cererea auditorului financiar avizul de însoțire a mărfii din 05.04.2012 pentru cantitatea de pui menționată,  având la rubrica furnizor SC Synergy Invest S.R.L. iar la poziția cumpărător SC Avicola Crevedia S.A.

Apoi a înmânat documentul şoferului care s-a deplasat potrivit indicaţiilor auditorului financiar până la intrare în SC Avicola Crevedia SA unde i-a predat acestuia din urmă  avizul de însoțire a mărfii.

Pe baza acestui document, din dispoziția auditorului financiar s-a întocmit avizul de însoțire a mărfii din 05.04.2012 .Documentul de transport a fost predat şoferului de auditorul financiar care i-a cerut să oprească tirul la intrarea în mun. Târgovişte, unde va veni o persoană care îl va conduce la locul de descărcare.

Acest lucru s-a realizat la scurt timp, transportul fiind dirijat până în oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa la sediul firmei Alfredo SRL  administrată  de  preşedintele PDL Pucioasa şi candidat la funcția de primar al aceluiaşi oraş la alegerile locale din 10 iunie 2012.

Acesta din urmă a organizat descărcarea puilor congelaţi folosind angajaţii firmei sale, produsele fiind depozitate în incinta fabricii de pâine şi a morii, ambele aparţinând  SC Alfredo SRL.

O parte din puii grill au fost  preluaţi în aceiaşi seară şi în zilele următoare de primarii din trei localități precum şi de candidaţii PDL la funcţiile de primar din alte 8 localităţi, un coordonator al colegiului PDL fiind cel  care a stabilit cantitățile  și a supravegheat derularea întregii activități.

O altă parte a produselor a fost ambalată de angajaţi ai SC Alfredo SRL în pungi distribuite în scop electoral cetăţenilor din oraşul Pucioasa.

În ziua de 10.04.2012 s-a realizat al treilea transport cu pui congelaţi de la sediul SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL unde a fost încărcată cantitatea de 20128 Kg pui grill, referenta a întocmit avizul de însoţire a mărfii din 10.04.2012 în care a consemnat la poziţia vânzător SC Synergy Invest SRL iar la cumpărător SC Avicola Crevedia SA.

După primirea documentului de transport conducătorul auto  s-a deplasat la sediul SC Minion SRL unde angajaţii firmei au descărcat  puii grill și i-au depozitat într-o clădire anexă.

Şi în acest caz produsele au fost preluate şi distribuite în scop electoral cetăţenilor din municipiul Târgovişte.

Există planşa fotografică cu materiale electorale  distribuite în oraşul Pucioasa care dovedesc faptul că inc. POPESCU FLORIN AURELIAN şi-a făcut propagandă electorală pentru alegerile locale din luna iunie 2012 (la care a candidat pentru un nou mandat la funcția de preşedinte al Consiliului Județean Dîmbovița)  împreună cu primarii şi candidaţii P.D.L. din oraşul Pucioasa şi localităţile în care au fost distribuiţi puii grill.”

sursa – REFERATUL PROCURORILOR DNA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial