24 aprilie 2024
RECITAL SONOART – sâmbăta aceasta la Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște

RECITAL SONOART – sâmbăta aceasta la Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște

Duo ViolinCello prin istoria muzicii

Sâmbătă, 25 martie 2023, la orele 16.00 în Sala Oglinzilor a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște. asociația SonoArt aduce în orașul Târgoviște formația camerală ViolinCello formată din Elena ALBU (vioară) și Camelia NEAȚĂ (violoncel). 

Duo ViolinCello a fost înființat în anul 2013, iar ambele membre sunt absolvente ale Universității Naționale de Muzică din București. Repertoriul lor cuprinde lucrări din perioada barocă, clasică și romantică, arii din opere celebre, muzică de divertisment, tango-uri, valsuri, cover-uri pop, pop-rock și jazz, muzică tradițională românească și piese interpretate vocal-instrumental. În cei 10 ani de existență, duo-ul a performat în cadrul Festivalului „Muzică clasică la metro”, în cadrul unor expoziții de pictură, lansări de cărți și a colaborat cu diferiți artiști și formații muzicale.

Programul recitalului prezintă evoluția muzicii pe parcursul a 200 de ani în spațiul european și cuprinde lucrări din operele unor compozitori renumiți precum J. S. Bach, G. F. Händel, W. A. Mozart, E. Grieg sau G. Bizet.

Despre muzicieni:

Elena ALBU (vioară) este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. A început studiul viorii la vârsta de 3 ani, iar anii de școală i-a petrecut în cadrul Colegiului Național de Muzică ,,George Enescu” din București. A obținut premii la olimpiade și concursuri dedicate viorii și pianului. A participat în turnee în Franța și China împreună cu câteva orchestre. În paralel cu vioara, are o pasiune și pentru pian, chitară, cântatul vocal, actorie și terapie prin muzică. Realizează aranjamente muzicale pentru cvartetul pe care l-a înființat alături de prietena și colega sa, Camelia Neață și activează în proiecte muzicale de diferite genuri.

Camelia NEAȚĂ (violoncel) este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. A început studiul violoncelului la 10 ani, la Colegiul Național de Muzică ,,George Enescu” din București. În paralel cu studiul instrumentului, a fost mereu atrasă de cântatul vocal și astfel a activat în mai multe coruri bisericești și studențești. Odată cu înființarea duo-ului Duo ViolinCello alături de colega și prietena sa, Elena Albu, a început să realizeze aranjamente muzicale pentru formula camerală duo, dar și pentru cvartetul pe care l-a înființat ulterior alături de aceeași colegă. De-a lungul anilor de studiu, a participat la olimpiade, concursuri, festivaluri dedicate violoncelului, dar și cântului coral.

            Asociația SonoArt mulțumește pe această cale partenerului nostru – Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște și partenerilor media – Televiziunea Columna TV, Sebitoriale, Chindia Media și Oficial Media.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial