Dum. sept. 8th, 2024

Bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare și distrugere, reținut pentru 24 de ore

În urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de un bărbat de 43 de ani, din Răzvad, a fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Din cercetările efectuate a reieșit că, pe fondul unor neînțelegeri referitoare la gradul dintre două imobile, în zilele de 15 septembrie 2023, 27 și 28 octombrie 2023 și 8 aprilie a.c., bănuitul ar fi adresat amenințări cu acte de violență unui bărbat și unei femei, în vârstă de 56 și 64 de ani, din Răzvad, precum și cu incendierea locuinței.

De asemenea, în zilele de 27 octombrie și 24 decembrie 2023, ar fi provocat distrugeri gardului despărțitor dintre proprietatea acestuia și proprietatea celorlalte două persoane, fiind îndoite mai multe foi de tablă ondulată pe care le-ar fi lovit cu o lopată și rangă.

Bărbatul va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”

sursa: IPJ Dâmbovița