20 aprilie 2024

RAZIE – Peste 500 de amenzi, de peste 116 mii de lei

masp5În urma unei razii, polițiștii de la rutieră și ordine publică au aplicat 507 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 116.000 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare

Polițiștii de la rutieră și ordine publică au acționat pe raza județului pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în trafic, ziua de 17 septembrie reprezentând ”Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere”.

Totodată, acțiunea a vizat combaterea faptelor de natură contravențională și penală , verificarea respectării legislației în domeniul transportului de persoane și respectarea măsurilor și regulilor în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 507 sancțiuni contravenționale în cuantum de 116 870 lei.

Din totalul amenzilor, 21 au fost pentru viteză excesivă, 132 pentru neportul centurii de siguranță și 13 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil în timpul șofatului.

De asemenea, 37 de bicicliști și 20 de pietoni au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Totodată, au fost aplicate 50 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică au fost aplicate alte 7  sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 6 permise de conducere (1 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 3 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 1 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și 2 pentru consum de alcool) și au retras 8 certificate de înmatriculare.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial