10 mai 2024
Razie pe şoselele din Dâmboviţa. Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate

Razie pe şoselele din Dâmboviţa. Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate

Polițiștii dâmbovițeni continuă acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Activitățile au fost desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte structuri teritoriale ale M.A.I..

În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat verificări la 72 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, în 32 de restaurante/terase/fastfood-uri, la 17 operatori autorizați/transportatori de persoane și în 258 de mijloace de transport persoane.

Au fost organizate 20 de acțiuni punctuale, iar pentru nerespectarea normelor privind portul măștii de protecție, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună inutil la riscuri!

  • În urma unei razii organizate pe principalele drumuri din județ, polițiștii au aplicat 201 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la peste 49.000 de lei

Polițiștii de la rutieră au organizat o razie pe principalele drumuri din județ, pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 201 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 49.565 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 153 dintre acestea au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 33 au fost pentru viteză excesivă, 24 pentru neportul centurii de siguranță, 7 pentru abaterile comise de bicicliști și 9 pentru indisciplina pietonală.

Alte 5 sancțiuni au fost pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 2 la H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 3 la Legea nr. 55/2020.

Alte 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 9 permise de conducere (6 pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, unul pentru neacordarea priorității de trecere și unul pentru consumul de alcool la volan) și au retras un certificat de înmatriculare.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial