vin. sept. 20th, 2024

Razie a polițiștilor dâmbovițeni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică

În cursul nopții de 2 spre 3 august a.c., în intervalul orar 20:00-04:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, ordine publică, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Astfel, au fost legitimate 552 de persoane și controlate 458 de autovehicule. În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 311 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 104.235 de lei. Din totalul amenzilor aplicate, 221 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 89 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 3 august a.c., în jurul orei 01:35, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au oprit pentru control, pe DC 72, în localitatea Tețcoiu, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Mătăsaru. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

sursa: IPJ Dâmbovița